Rukomet
1

Komnenović: Pobjeda Bosne jedina opcija u sutrašnjem duelu protiv Maglaja

Klix.ba
Foto: RK Bosna
Foto: RK Bosna
Dvadeseto kolo muške rukometne Premijer lige BiH je na rasporedu sutra, a sarajevski Studenti će dočekati Maglaj.

Marko Komnenović, desni bek RK Bosna, ističe da pobjeda njegovog kluba ne smije doći u pitanje.

"Maglaj je odlično otvorio drugu polusezonu te su ostvarili nekoliko dobrih rezultata i pobjegli iz zone ispadanja. Imaju veoma dobru ekipu i vjerujem da je pred nama teška utakmica na Mojmilu. Ipak, mi moramo ostaviti bodove u Sarajevu. Nalazimo se u neugodnoj rezultatskoj seriji i pobjeda u sutrašnjem duelu je faktički jedina moguća opcija za nas", smatra Komnenović, koji je u ekipu Bosne stigao u januaru upravo iz redova narednog protivnika.

"U Maglaju sam proveo lijepu polusezonu, no sad sam u Sarajevu i maksimalno sam fokusiran na dešavanja u trenutnom klubu. Saigrači su me odlično prihvatili i nastojim opravdati ukazano povjerenje. Pozivam i sve ljubitelje rukometa da prisustvuju sutrašnjoj utakmici, koja će sigurno imati šta da ponudi, a nama je podrška svakako potrebna", kaže 21-godišnji rukometaš.

Težak raspored je doveo do pada njegovog kluba na šestu poziciju u prvenstvu i Liga za prvaka je sve dalja, no smatra da nisu sve šanse izgubljene.

"Ništa još nije gotovo. Zrinjski, Derventa i Konjuh imaju više šansi za to treće mjesto, ali pred nama je još sedam prvenstvenih kola i sve je moguće. Sigurno da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate u nadolazećim utakmicama pa i iznenadimo neke ekipe, što se i ranije dešavalo, i obezbijedimo igranje Lige za prvaka", optimističan je Komnenović.

Bosna i Maglaj će, po drugi put u ovoj sezoni, odmjeriti snage sutra u dvorani Ramiz Salčin od 18 sati.