Rukomet
4

Karabatić u povratničkoj utakmici nakon hapšenja dao 4 gola

Totalsport
Nikola Karabatić
Nikola Karabatić
Nikola Karabatić odigrao je svoju prvu utakmicu nakon hapšenja zbog sumnje da je učestvovao u kladioničarskoj aferi. Učinio je to u dresu francuske rukometne reprezentacije u kvalifikacijama za Euro 2014. godine.

Francuska je uvjerljivo u Mersinu pobijedila domaću Tursku 33-20, a Karabatić je zabio četiri gola. Slavni rukometaš je na parketu proveo 38. minuta u svom jubilarnom 200. nastupu za dvostruke uzastopne olimpijske prvake, deset godina i dva dana otkako je debitirao.

Francuska je u četvrtak slavila 27-18 protiv Litve u Rouenu, a sljedeću će utakmicu u kvalifikacijskom ciklusu igrati protiv Norveške u aprilu sljedeće godine.

Podsjećamo, pod optužbom za namještanje susreta i učešće u kladioničarskoj aferi Karabatić nije igrao od 30. septembra i utakmice Montpelliera i PSG-a.

U utorak 30. oktobra slavni je rukometaš vraćen u sastav Montpelliera i francuske reprezentacije nakon što je Prizivni sud u Montpellieru uvažio njegovu i žalbu ostalih rukometaša osumnjičenih u kladioničarskoj aferi, te im dopustio da međusobno kontaktiraju i ponovno igraju rukomet.