France 3 objavila
1

Karabatić ilegalnim klađenjem s kolegama zaradio 200.000 eura?

Totalsport
Nikola Karabatić
Nikola Karabatić
Francuska televizijska stanica France 3 objavila je u utorak prilog o teškom skandalu u koji su navodno upletena osmorica rukometaša Montpelliera, uključujući i rukometaša srbijanskog porijekla Nikolu Karabatića.

Riječ je o ilegalnom klađenju koje se navodno dogodilo u maju ove godine. Montpellier je u tom trenutku već osigurao naslov francuskog prvaka, tako da mu gostovanje kod Cesson-Rennesa u 24. kolu nije bilo od rezultatske važnost. Koeficijent na pobjedu Rennesa je bio ogromnih 45, a domaćin je na koncu slavio s 31-28.

Tada nije puno pažnje pridavano tom rezultatu, ali France 3 je otkrio da su žene i djevojke osmorice igrača i još nekoliko klupskih zaposlenika u tri kladionice širom Francuske uplatile ukupno oko 5000 eura na poraz Montpelliera, što im je u konačnici donijelo ukupnu zaradu od oko 200.000 eura. Uz Karabatića, jednog od najboljih rukometaša današnjice, u incident su navodno upletena još dvojica igrača koji su osvojili zlato za Francusku na nedavnim Olimpijskim igrama u Londonu, a francuski mediji nagađaju da se radi o Samuelu Honrubiji i Williamu Accambrayu.