Rukometno prvenstvo BiH
42

Izviđač razbio Vogošću u derbiju Premijer lige, Sloboda ostvarila veliki trijumf

D. P.
Velika pobjeda Tuzlaka (Foto: RK Sloboda)
Velika pobjeda Tuzlaka (Foto: RK Sloboda)
Večeras su odigrane dvije zaostale utakmice rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ubjedljive pobjede ostvarili su rukometaši Slobode i Izviđača na domaćem terenu.

Rukometaši Slobode savladali su ekipu Sloge iz Doboja u utakmici 14. kola te na najbolji način otvorili drugi dio sezone.

Na poluvremenu rezultat je glasio 16:12 za Tuzlake, da bi na kraju susreta Crveno-crni potvrdili vodstvo i završili utakmicu sa 35:23 u svoju korist.

U ekipi Crveno-crnih istakao se Muharem Milkunić sa osam pogodaka, a efikasni su bili i Haris Buljina (šest) te Enes Skopljak (pet golova).

Sloboda je pobjedom preskočila svog današnjeg rivala i došla do pete pozicije Premijer lige. Sloga je pala na osmu poziciju.

Istovremeno, rukometaši Izviđača u derbiju razbili su Vogošću rezultatom 40:27. Već na poluvremenu rezultat je glasio 21:11 i do kraja se samo postavljalo pitanje koliko će Ljubušaci postići golova u mrežu već savladanog rivala.

Izviđač se učvrstio tako na vrhu tabele sa 24 boda, tri više od drugoplasirane Gračanice koja ima i utakmicu manje te može prići eventualnom pobjedom na bod zaostatka. S druge strane, Vogošća je četvrta.

Tabela: