EP u rukometu
0

Island osvojio bronzanu medalju

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Rukometaši Islanda osvojili su bronzanu medalju na Europskom prvenstvu u Austriji. U dvoboju za 3. mjesto u Beču, pobijedili su Poljsku 29-26 (18-10).

Znatno angažiranije i kvalitetnije ušli su Islanđani u dvoboj, te su nakon prvog poluvremena imali veliku zalihu od osam golova prednosti (18-10). No, u nastavku su Poljaci ipak uspjeli povezati konce, pronaći svoju igru i malo po malo topiti prednost ''ribara'' s Islanda. Poljska se četiri minute prije kraja dvoboja primakla na samo pogodak zaostatka, bilo je 26-25, ali su islandski rukometaši brzo pobjegli na tri gola razlike, a njihov vratar Gudmunsson uspio je odbraniti nekoliko važnih lopti.

Najbolji strijelci u Islandu bili su Gudjon Valur Sigurdsson sa osam i Robert Gunnarsson sa šest golova. Poljacima nije pomoglo 16 odbrana, odnosno 39 posto zaustavljenih lopti odličnog golmana Slawomira Szmala. Najbolji strijelci u Poljskoj bili su braća Michal i Bartosz Jurecki, te Tomasz Tluczynski, sva trojica po četiri pogotka.

Islanđanima je ovo druga osvojena medalja na velikim takmičenjima, a prva na Europskim prvenstvima. Prije dvije godine osvojili su srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu. Poljaci će i dalje čekati na prvu medalju na Europskim prvenstvima. Ostali su na četiri osvojene medalje na velikim takmičenjima. Zadnju od njih osvojili su lani na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj, i to bronzanu.