Rukomet
0

Inspekcija sportskih objekata: EP u rukometu u BiH?

FENA
Član Izvršnog komiteta i predsjednik Takmičarske komisije Evropske rukometne federacije (EHF) Jan Tuick naredne sedmice boravit će u BiH. Obavit će inspekciju sportskih objekata koje je Rukometni savez BiH nominirao u planiranom podnošenju kandidture za organizaciju muškog seniorskog prvenstva Evrope 2014. godine.

Tokom četvorodnevnog boravka Tuick će obići dvorane u Sarajevu (Zetra i Skenderija), Širokom Brijegu, Ljubuškom, Tuzli i Zenici (čija je izgradnja u toku) te pregledati projekte planiranih novih dvorana u Doboju i Banjoj Luci.

"Predstavnik EHF-a razgovarat će sa čelnicima gradskih, kantonalnih, entitetskih i državnih struktura kako bi stekao uvid o spremosti naše zemlje da organizira EP. Ukoliko njegov izvještaj bude pozitivan mogli bismo dobiti zeleno svjetlo da i zvanično podnesemo kandidaturu", kazao je generalni sekretar RSBiH Smajo Karačić.

On je dodao da je delegacija RSBiH razgovarala s premijerom Federacije BiH Nedžadom Brankovićem, koji je načelno podržao ovu inicijativu, i predložio da i Mostar bude uključen među domaćine, jer se i u tom gradu planira gradnja dvorane.

Domaćin EP 2014. bit će određen u kongresu EHF-a u martu 2009.