Za mlađe kategorije
0

IHF podržava kandidaturu BiH za svjetsko prvenstvo

FENA
Svjetska rukometna federacija (IHF) podržat će kandidaturu Bosne i Hercegovine za organizaciju jednog od svjetskih prvenstava u mlađim kategorijama u naredne četiri godine, obećao je tokom sastanka s ministrom civilnih poslova BiH Sredojem Novićem predsjednik Svjetske rukometne federacije IHF Mustafa Hasan, saopćeno je danas iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Nović je rekao da Ministarstvo u potpunosti podržava Rukometni savez BiH u organizaciji međunarodnih takmičenja te će uskoro biti održan sastanak s predstavnicima Rukometnog saveza BiH i nadležnim entitetskim i kantonalnim institucijama, kako bi pripremili strategiju za službenu kandidaturu.

Najavio je da će nakon usvajanja Strategije razvoja sporta u BiH za četvorogodišnji period, što se očekuje polovinom ove godine, biti jasno definisani pravci razvoja pojedinih sportova te nastupi na međunarodnoj sceni.

Ministar Nović i predsjednik IHF-a Mustafa Hasan složili su se da je rukomet sport u kojem BiH ima velike šanse za uspjeh na međunarodnom planu, a o tome govori i činjenica da igrači porijeklom iz BiH na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj igraju za nekoliko najuspješnijih reprezentacija.