I dalje upitno učešće rukometne reprezentacije BiH na Evropskom prvenstvu

I dalje upitno učešće rukometne reprezentacije BiH na Evropskom prvenstvu
49
N. K.
15.11.2019. u 13:59
21
komentara
49

dijeljenja
I dalje upitno učešće rukometne reprezentacije BiH na Evropskom prvenstvu Foto: Arhiv/Klix.ba
Odlazak rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na predstojeće Evropsko prvenstvo još uvijek je pod znakom pitanja, a razlog je nedostatak novčanih sredstava, tvrdi prvi čovjek Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević.
Do sada je mnogo toga urađeno po pitanju organizacije rukometnog sporta, ali sve to još uvijek nije dovoljno.

"Ima napretka i to je veoma vidljivo, ali treba reći da ima još problema. To se prije svega odnosi za dobijanje ID broja od Poreske uprave FBiH, koju smo tužili te je zakazano prvo ročište 29. novembra zahvaljujući angažovanju predsjedniku VSTV-a Milana Tegeltije kojem se na tome najiskrenije zahvaljujemo. Ako se ovaj problem ne riješi, onda je veliko pitanje da li će rukometaši BiH biti dio prvenstva Starog kontinenta, jer nam treba između 100.000 i 150.000 KM", rekao je Umičević.

Upitno učešće BiH na šampionatu EvropeOdlazak rukometne reprezentacije BiH na predstojeće Evropko prvenstvo još uvijek...

Posted by Marinko Umičević - Oficijalna Stranica on Thursday, November 14, 2019

Upravni odbor Rukometnog saveza BiH nedavno je prihvatio inicijativu direktora ŽRK Borac Darka Savića za formiranje ženske "A" reprezentacije.

Njegova inicijativa prihvaćena je od rukovodstva Saveza te je naišla ne veliki odjek kod klubova kao i u sjedištu EHF-a.

Podsjetimo, Evropsko prvenstvo počinje 10. januara, a BiH svoju prvu utakmicu igra dan kasnije protiv domaćina Norveške.
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...