Rukomet
13

Hrvatski selektor Goluža: BiH je neugodna, dovoljno je reći da su eliminisali Island

Piše: A. D.
Slavko Goluža (Foto: EPA)
Slavko Goluža (Foto: EPA)
Jedan od najzanimljivijih mečeva grupne faze predstojećeg Svjetskog prvenstva u Kataru bez sumnje će biti duel reprezentacija Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Naši igrači raduju se susretu sa jednom od najjačih svjetskih reprezentacija, dok se "Kauboji“ s razlogom pribojavaju nezgodnih "Zmajeva“.

"BiH je neugodan protivnik, a dovoljno je reći da su u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo izbacili jedan Island“, prokomentarisao je Slavko Goluža za hrvatske medije.

Govorio je Goluža i o ostalim protivnicima u grupi B. Najviše se pribojava Austrije čiji igrači listom igraju u njemačkoj Bundesligi.

"Imali smo velikih problema sa njima kada smo bili u naponu snage. O Tunisu ne treba previše trošiti riječi. Oni su najveći fanatici. Služe se svime i svačime. Riječ je o vrlo agresivnom protivniku. Selektor im je Sead Hasanefendić, što ima daje dodatni kvalitet. Makedonski igrači dolaze iz Metalurga i Vardara, plus Lazarov i golman. Njima je dobro to što su im igrači cijelo vrijeme na okupu u makedonskoj ligi, a znate i sami da su Vardar i Metalurg prošle sezone bili među 16 najboljih u Ligi prvaka“, kazao je Goluža.