SP u rukometu
0

Hrvatski selektor Červar ponosan na srebro

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Lino Červar nakon poraza svoje ekipe u finalu Svjetskog prvenstva od Francuske (19:24) izjavio je, da je ponosan na osvojeno srebreno odličje.

"Dali smo sve od sebe i bili ravnopravni sve do 50. minute kada smo fizički pali, a Francuzi to iskoristili. Uzeli smo srebro s devet pobjeda i jednim porazom, a s tim omjerom smo na prošlom prvenstvu u Njemačkoj bili tek peti. Dakle, na dva svjetska prvenstva imamo čak 18 pobjeda i samo dva poraza, niko nam ne može reći da nismo dali sve što je bilo u našim mogućnostima. Francuzi su večeras bili bolji i ja im čestitam", izjavio je Červar.

Francuski selektor Claude Onesta bio je pun hvale za hrvatsku reprezentaciju.

"Ovo je veliki dan za francuski rukomet, osvojili smo naslov prvaka. Moja ekipa je pokazala inteligenciju, hrabrost i psihičku snagu za pobjedu u ovakvom ozračju. Hrvatska igra najljepši rukomet na svijetu i uvijek je teško pobijediti Hrvate, a još teže kada cijela dvorana ovako navija. Ovo je upravo zbog gledalaca i novih dvorana za mene jedno od najbolje organiziranih svjetskih prvenstava", izjavio je Onesta.

Bila je to velika utakmica i veliko finale. Mislim da su obje ekipe doslovno dale sve od sebe. Za mene je fantastično igrati pred 16.000 gledalaca, iako svi navijaju protiv tvoje ekipe, kazao je najbolji golman prvenstva Francuz Thierry Omeyer.