Evropsko prvenstvo
30

Hrvatska se oprostila od medalje: Francuska, Danska, Španija i Švedska u polufinalu

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Rukometna reprezentacija Francuske pobijedila je Hrvatsku u zagrebačkoj Areni rezultatom 30:27 te je tako ugasila nade Hrvata o plasmanu u polufinale Evropskog rukometnog prvenstva, a pored "Les Bleusa", plasman u polufinale osigurale su reprezentacije Danske, Španije i Švedske.

Hrvati su u prepunoj zagrebačkoj Areni poraženi od ljutih rivala Francuza koji su ih po ko zna koji put porazili na velikom takmičenju i zaustavili na putu ka samom vrhu.

Francuzi su prvu opipljivu razliku stvorili krajem prvog poluvremena kada su stigli do šest pogodaka prednosti. Hrvati su zaigrali bolje u drugom poluvremenu, čak su u samom finišu prišli i na jedan pogodak zaostatka, ali više od toga nisu mogli pa je meč završen rezultatom 30:27 za Francusku.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Remili koji je postigao pet pogodaka dok je isto broj pogodaka za Hrvatsku postigao Štrlek.

Rukometaši Španije pobijedili su Njemačku u posljednjem susretu grupe 2 te su tim rezultatom osigurali prolazak u polufinale.

Nakon neizvjesnog prvog poluvremena koje je završeno s prednošću od 14:13 za Španiju, Crvena furija odigrala je definitivno najboljih deset minuta na prvenstvu, zahvaljujući kojim su napravili ključnu razliku u ovom meču.

Početkom drugog poluvremena Španija je od rezultata 15:15 napravila seriju od 8:0, stigla do vodstva od 23:15, a do kraja meča samo su čuvali stečenu prednost i nisu dozvolili Nijemcima da im ugrozi pobjedu.

Polufinalni parovi:

Danska - Švedska

Francuska - Španija

Hrvatska će se od Evropskog prvenstva oprostiti susretom protiv Češke koji se igra za peto mjesto.

Tabela grupne faze: