Španija sedma
181

Hrvatska porazom od Švedske završila SP u rukometu na 6. mjestu

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Rukometna reprezentacija Švedske pobijedila je Hrvatsku rezultatom 34:28 u meču za 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu, dok je Španija pobjedom protiv Egipta zauzela sedmo mjesto.

Šveđani su puno bolje otvorili meč protiv Kauboja i već na samom početku stigli su u prednost. Do prve opipljive razlike Švedska je u stigla sredinom prvog poluvremena kada su imali šest golova prednosti (13:7), a na poluvrijeme su otišli s tri gola razlike. Bilo je 16:13.

Odmah na početku drugog poluvremena Švedska pravi seriju od 3:0 i vraća maksimalnih šest golova razlike, a upravo zahvaljujući tome meč su do kraja mirno privodili kraju i na kraju su osvojili peto mjesto.

Španija zauzela sedmo mjesto

Rukometna reprezentacija Španije osvojila je sedmo mjesto. Španci su danas u Herningu pobijedili selekciju Egipta sa 36:31 (17:18).

Reprezentaciju Španije do pobjede su vodili Joan Canellas Reixach sa devet, Ferran Sole Sala sa sedam i Raul Entrerrios Rodriguez s pet golova, dok su najefikasniji u selekciji Egipta bili Ahmed Elahmar sa sedam i Mohamed Shebib sa šest pogodaka.

Susret za peto mjesto između Hrvatske i Švedske počinje u 20.30 sati. Meč za treće mjesto između Njemačke i Francuske igra se u nedjelju od 14.30, a tri sata kasnije igra se veliko finale između Danske i Norveške.