Polufinale EP-a
104

Tok utakmice / Hrvatska - Norveška 29:28: Produžeci u Štokholmu i nezapamćena neizvjesnost

K. H.
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL (Foto: EPA-EFE)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL (Foto: EPA-EFE)
Rukometna reprezentacija Hrvatske protiv Norveške igrala je polufinalni meč Evropskog prvenstva, a tekstualni prijenos mogli ste pratiti na portalu Klix.ba

Kraj utakmice

80' - Musa pogađa za 29:28 i vodi Hrvatsku u veliko finale!

76' - Stepančić šutira pored gola, ali novi napad za Hrvatsku zbog probijanja Johannessena. Lijepu akciju su odigrali Kračić i Stepančić, ali golman Norveške sjajno brani.

74' - Horvat je istrčao kontranapad i pogodio za novu prednost Hrvatske, a onda Šego sjajno brani. Ipak, Hrvati su izgubili loptu pa je Bjornsen pogodio za novo poravnanje.

73' - Jondal postiže prvi gol u drugom produžetku, a onda Mamić prelijepo postiže gol za novo poravnanje. Njegov šesti pogodak.

71' - Šego brani odmah na početku, ali Stepančić pravi probijanje i Norvežani će imati novi napad.

Prvi produžetak

70' - Sedmerac za Hrvatsku. Duvnjak siguran, igraju se novi produžeci.

68' - Hrvati gube loptu, Norvežani postižu gol iz kontranapada za vodstvo od 26:25. Na drugoj strani, Horvat je promašio i Norvežani imaju veliku priliku da odu u finale.

66' - Stepančić postiže sjajan gol za novo vodstvo Hrvatske, ali je uzvratio odmah Sagusen koji je postigao 61. gol na ovom prvenstvu.

64' - Musa je odigrao sjajnu odbranu, lopta je za Hrvatsku. Nešto ranije je Horvat napravio prestup i izgubio napad svog tima. Nakon prvih pet minuta postignut je samo po jedan pogodak, pa će pobjednik biti odlučen nakon drugog produžetka.

61' - Prvi napad u produžecima imaju Hrvati, Duvnjak postiže gol za vodstvo Kauboja, ali je odmah uzvratio Sagusen koji pogađa za 24:24.

Drugo poluvrijeme

60' - Ekipa Line Červara nije iskoristila posljednji napad, idemo u produžetke.

60' - Duvnjak je izgubio loptu, Norvežani postižu gol i Hrvati će imati priliku da iz posljednjeg napada osiguraju plasman u finale.

58' - Ašanin brani novi sedmerac, Hrvati imaju veliku šansu za finale.

55' - Ašanin brani sedmerac Sagusenu i vraća Hrvatsku u igru. a onda Domagoj Duvnjak postiže gol za 22:22, a onda nakon toga i još jedan gol za vodstvo Hrvata.

52' - Osmi pogodak Sagusena, novo poravnanje (21:21). Karačić je opet promašio zicer, a kazna je uslijedila odmah na drugoj strani i Norvežani imaju prednost.

50' - Johannessen sjajnim udarcem pogađa za 20:20 i novo poravnanje, deset minuta je do kraja meča. Na drugoj strani uzvratio je Horvat i Hrvati opet imaju minimalnu prednost.

45' - Sedmi pogodak Sagusena za novo poravnanje (19:19), ali je Matanović odmah na drugoj strani pogodio za 20:19.

42' - Duvnjak donosi poravnanje Hrvatima koji igraju s igračem manje. Šego je odbranio pokušaj Norvežana, a Matanović koristi kontranapad i pogađa za 18:17. Ubrzo nakon toga pogodio je i Duvnjak, no i Norvežani su uzvratili.

40' - Serija Norveške od 3:0, Tangen pogađa za poravnanje (15:15). Duvnjak je pogodio za novo vodstvo Hrvatske, ali s dva brza pogotka Norvežani stižu do preokreta.

37' - Johannessen postiže gol za 15:13, njegov drugi u ovom meču, a ubrzo nakon toga Gullerund postiže novi gol za Norvežane (15:14).

34' - Tangen probija hrvatsku odbranu i postiže 12. gol za svoj tim. Karačić postiže drugi gol u drugom poluvremenu, a odmah nakon toga Mandić krade loptu i pogađa za 15:12. Hrvati su imali priliku da dođu do četiri pogotka razlike, ali je Karačić promašio zicer.

31' - Počelo je drugo poluvrijeme, Karačić odmah pogađa za vodstvo Hrvata od 13:10, no Norvežani su brzo smanjili na dva gola razlike.

Prvo poluvrijeme

30' - Gullerud postiže gol za 11:10, Hrvatska ima posljednji napad u prvom poluvremenu. Marino Marić u posljednjim sekundama postiže peti gol i Hrvatsku na poluvrijeme vodi s vodstvom od 12:10.

28' - Šego fantastično brani, ali moramo reći i da Hrvati imaju puno sreće jer su Norvežani u dva uzastopna napada pogodili okvir gola.

23' - Tangen ispod bloka postiže osmi gol za Norvešku. Time-out zove Lino Červar, a odmah nakon toga Cindrić postiže gol za 10:8. Dok su Hrvati slavili, Johannessen je istrčao kontranapad i pogodio za 10:9, a onda Duvnjak postiže fantastičan gol i pogađa za 11:9.

20' - Šego opet brani, Horvat pogađa za prednost od tri gola razlike, no Norvežani su brzo smanjili na 9:7.

17' - Marino Marić iz četvrtog pokušaja postiže četvrti gol, Šego je ušao u seriju odbrana i Hrvati imaju dva gola prednosti.

13' - Marić postiže treći gol i donosi vodstvo Hrvatima od 6:5. Stepančić u narednom napadu postiže sedmi gol za Hrvatsku. Sagusen je postigao četvrti gol i smanjiona 7:6.

9' - Sagusen je postigao tri od četiri gola Norveške u ovom meču, Norvežani su poveli sa 4:3, ali je Horvat na drugoj strani poravnao na 4:4. Ubrzo nakon toga Mandić s krila postiže gol za 5:4, no Reinkind je uzvratio (5:5).

3' - Sander Sagosen postiže 52. pogodak na ovom Evropskom prvenstvu i donosi prvo vodstvo Norvežanima. Na drugoj strani Stepančić poravnava na 2:2, a i Norvežani će naredne dvije minute igrati s igračem manje.

2' - Marino Marić postiže prvi pogodak i dovodi Hrvate u vodstvo. O’Sullivan na drugoj strani pogađa za 1:1, a u međuvremenu je i Duvnjak dobio kaznu od dvije minute.

1' - Meč u Tele2 Areni je počeo.

17:58 - Dvorana u Štokholmu je ispunjena navijačima Hrvatske i naši susjedi će imati veliku podršku s tribina.

17:50 - Meč počinje za manje od deset minuta, igrači su izašli na teren i sve je spremno za spektakl u Štokholmu.

17:44 - Glavni cilj selektora Hrvatske u ovom meču će biti zaustaviti prvu zvijezdu reprezentacije Norveške - Sandera Sagosena, a o čemu su u najavi polufinala za naš portal govorili proslavljeni bh. rukometaši Enid Tahirović i Jasmin Mrkonja.

Tahirović kaže da će ključni faktor u igri reprezentacije Hrvatske protiv Norveške, pored odbrane u kojoj će morati zaustaviti Sagosena, biti njihov učinak u napadu, a njihove šanse će biti znatno veće ukoliko ispune zacrtano u oba segmenta igre.

"Hrvati su zasluženo u polufinalu i bez obzira na podmlađenu i izmijenjenu ekipu, pokazali su kvalitet i svojim radom zaslužili prolazak među četiri najbolje ekipe. Pokazali su da pod vodstvom Line Červara mogu igrati dobru i tvrdu odbranu, posjeduju kapacitet da odbranom zaustave Norvežane, a glavno je pitanje kako će njihov napad funkcionisati u tim susretima. Ukoliko budu raspoloženi i efikasni u napadu, znatno će zaustaviti kontre i polukontre Norvežana, što je njihovo najjače oružje, a ako u oba segmenta uspiju odigrati kvalitetno, onda će imati veliku šansu da se plasiraju u finale. Nakon toga, sve je moguće, a iako čudno zvuči da sve četiri reprezentacije imaju šansu da osvoje titulu prvaka Evrope, to je zaista tako i rukomet je takav sport da je sve moguće. Turnirske završnice su interesantne jer nije kvalitet presudni faktor", kazao je bivši golman rukometne reprezentacije BiH.

Mrkonja je rekao da izabranici Line Červara možda ne bi trebali posvetiti maksimalnu pažnju fantastičnom Sanderu Sagosenu te da će ključ u njihovoj odbrani biti da pokušaju zaustaviti druge kvalitetne igrače koje Norveška ima.

"Hrvatska je pokazala u određenim dionicama utakmica da može odigrati period od 10-ak minuta da ne primi pogodak, što je pokazatelj toga kakvim kvalitetom raspolažu. Bila bi greška ako se Hrvati koncentrišu samo na Sagosena, jer postoji mogućnost da se ostali igrači razigraju, a kod nas trenera važi jedna deviza da, ako postoji igrač na kojeg je ekipa oslonjena, on može ispuniti svoju kvotu udaraca i pogodaka i neće biti problem ako se ostali igrači zaustave. Obično ekipe s golgeterima ne prave velike rezultate, ali Sagosen nije jedini kvalitetan igrač u toj reprezentaciji i pored njega u toj ekipi ima nekoliko sjajnih rukometaša koji mogu napraviti razliku", istakao je proslavljeni bh. rukometaš.

17:38 - Polufinale se igra u Tele2 Areni u Štokholmu, a sudije današnjeg meča su Raluy i Sabroso iz Španije.

17:33 - Veliko pojačanje za Hrvatsku svakako će biti igranje Cindrića i Karačića koji su se ipak oporavili za polufinalne mečeve.

17:30 - Za Hrvatsku igraju: Šego, Mandić, Musa, Horvat, Duvnjak, Cindrić, Stepančić; Klupa: Ašanin, Matanović, Šipić, Brozović, Marić, Mamić, Šarac, Hrstić, Karačić

Sastav Norveške izgleda ovako: Bergerud, Jondal, Gullerud, Bjornsen, Sagosen, O’Sullivan, Reinkind; Klupa: Christensen, Nikolaisen, Overjordet, Overby, Johannessen, Tangen, Gulliksen, Blonz