EP u rukometu
0

Hrvatska i Mađarska bez pobjednika

Totalsport
U posljednjem, rezultatski beznačajnom susretu 3. kola drugog kruga na Evropskom rukometnom prvenstvu u Srbiji, Hrvatska je remizirala s Mađarskom 24-24.
Detalj s utakmice Mađarska - Hrvatska (Foto: AFP)
Detalj s utakmice Mađarska - Hrvatska (Foto: AFP)
Bila je to utakmica u kojoj je hrvatski selektor Slavko Goluža dao priliku igračima koji u dosadašnjem dijelu prvenstva nisu imali veliku minutažu, pa tako Mirko Alilović, Ivano Balić, Blaženko Lacković, Ivan Čupić i Manuel Štrlek nisu uopće zaigrali.

Hrvatska je loše otvorila susret i dopustila protivnicima da povedu 3-0. Imali su Mađari prednost i do četiri gola tokom prvog poluvremena, a kako se bližio njegov kraj "kauboji" su ipak posložili igru, te se na odmor otišlo s minimalnim zaostatkom (12-13).

U nastavku je Hrvatska uspjela preokrenuti rezultat, a u 32. minuti golom Denisa Buntića prvi puta i povesti 14-13. Golom Zlatka Horvata u 36. minuti Golužini izabranici bježe na tri gola razlike i činilo se da bi susret mogli i prelomiti. No, Mađari se trima golovima Csaszara vraćaju u egal, tako da se ulazi u tijesnu završnicu. Ondje je Hrvatska imala i priliku za pobjedu, no u posljednja dva napada udarce Denisa Buntića i Damira Bičanića zaustavio je okvir gola.

Uvjerljivo najefikasniji igrač hrvatske reprezentacije bio je Horvat s 11 golova, dok je Buntić pet puta tresao suparničku mrežu. Venio Losert je na vratima zaustavio 11 udaraca. S druge strane kod Mađara je Gabor Csaszar utrpao čak 14 golova. Od ranije je bilo poznato da je Hrvatska grupu završila na drugom mjestu iza Španije i da će u polufinalu u petak igrati protiv Srbije.

U grupi I Srbija je u za sebe rezultatski također nevažnom susretu izgubila od Makedonije 22-19. Pobjedničku ekipu predvodio je sjajni Kiro Lazarov s 10 golova, dok je kod Srba najefikasniji bio Marko Vujin.

EP u rukometu, 3. kolo:

Grupa II:

Francuska - Island 29-29 Španija - Slovenija 35-32 Hrvatska - Mađarska 24-24 (12-13)

Redoslijed: 1. Španija 9, 2. Hrvatska 7, 3. Slovenija 4, 4. Mađarska 4, 5. Island 3, 6. Francuska 3.

Grupa I:

Poljska - Njemačka 33-32 Danska - Švedska 31-24 Srbija - Makedonija 19-22

Redoslijed: 1. Srbija 7, 2. Danska 6, 3. Poljska 5, 4. Njemačka 5, 5. Makedonija 5, 6. Švedska 2.