Proslava titule
114

Hansen sa sinčićem izazvao delirij među hiljadama danskih navijača

Piše: N. K.
Mikkel Hansen (Foto: Instagram)
Mikkel Hansen (Foto: Instagram)
Danska rukometna reprezentacija nedavno je osvojila prvo historijsko zlato na svjetskim prvenstvima, a veliko slavlje je uslijedilo u Kopenhagenu, gdje su mnogobrojni navijači dočekali svoje junake.

Avion kojim su danski rukometaši letjeli prema Kopenhagenu presreli su avioni ratnog zrakoplovstva Danske u znak pozdrava i poštovanja za sportiste koji su im donijeli jedan od najvećih uspjeha u historiji skandinavske zemlje.

Rukometaši su potom u Kopenhagenu jedan po jedan izlazili na balkon pred stotine hiljada ljudi, a prava ludnica nastala je kada je na balkon izašao Mikkel Hansen, koji je kao iznenađenje pokazao sinčića Eddieja Maxa.

Danci su bili u deliriju, a skandiralo se ime Hansena, koji je odigrao turnir života te se okitio titulom najbolje igrača prvenstva.

View this post on Instagram

🏆

A post shared by mikkelhansen24 (@mikkelhansen24) on

U 10 odigranih utakmica postigao je 72 gola, a tokom prvenstva je imao privilegiju da spava kod kuće, u rodnom Helsingoru.

"Nakon svakog meča koji smo igrali u Danskoj bilo mi je dopušteno spavati kući sa porodicom. Selektor je bio susretljiv i dao mi je slobodno nakon rođenja sina. Opustila me činjenica da sam mogao biti s bližnjima tih nekoliko dana", rekao je Hansen.