Rukomet
52

Halilović nakon 12 godina ponovo u RK Bosna: U svaku utakmicu ulazimo sa imperativom pobjede

Klix.ba
Ermin Halilović
Ermin Halilović
Ermin Halilović, iskusni 37-godišnji golman Studenata, bio je član prve Bosnine generacije koja je izborila učešće u jednom evropskom takmičenju. Bilo je to u sezoni 2002/2003, kada su Sarajlije igrale osminu finala EHF Challenge Kupa.

"To je bio početak stvaranja evropske Bosne, koja je kasnije napravila onaj historijski rezultat u vidu četvrtine finala Kupa pobjednika kupova. U toj sezoni je na klupu došao Abas Arslanagić, proslavljeno rukometne ime, također su i dovedena brojna pojačanja, te smo prekinuli dominaciju do tada neprikosnovenog Izviđača, osvojivši duplu krunu. U to vrijeme, dvorane su bile prilično ispunjene, imali smo i podršku popularnih Hordi zla, koje nam sada itekako fale. Zanimljivo je da je tada za Bosnu igrao i sadašnji trener, Zuhdija Korkarić", prisjetio se Halilović.

On se odlučio vratiti na rukometne terene nakon 11 godina.

"Kao bivšem igraču, bilo mi je veoma teško posmatrati sve ono kroz šta je Bosna prolazila pred početak sezone te nisam puno razmišljao kada me je trener Korkarić pozvao da ponovo zaigram. Nisam se mogao pomiriti sa činjenicom da je sarajevski gigant bio pred gašenjem, da bi velikom broju djece, među njima i mom sinu, bila uskraćena mogućnost treniranja u Bosni. Bio sam siguran da mogu pomoći i dati svoj doprinos u ostvarenju Bosninih ciljeva i ako nas povrede zaobiđu, definitivno ćemo ostati u ligi", rekao je iskusni golman.

Bosna u subotu gostuje Igmanu, a Halilović ističe da Studenti idu na pobjedu.

"Na nama je da dokažemo da sve ovo što mjesecima potenciramo nisu prazne priče i da zaista posjedujemo kvalitet. Prema tome, u svaku utakmicu koja nas čeka, mi ćemo ući sa imperativom pobjede, pa će tako biti i protiv Igmana. Respektujemo protivnika i svjesni smo da ova utakmica može mnogo toga odlučiti, obzirom da se oba kluba bore za opstanak, ali mi ćemo učiniti sve da bodovi odu boljoj ekipi u ovom trenutku, a to je RK Bosna. Smatram i da je veći pritisak na ekipi Igmana, jer su oni zvanično domaćini u ovoj utakmici, ali vjerujem da ćemo i mi imati adekvatnu podršku naših navijača i da ćemo na kraju zajedno slaviti", kazao je Halilović.

Utakmica između Bosne i Igmana se igra u subotu 6. februara u dvorani KSC Ilidža s početkom u 18:30 sati.