Problem za reprezentaciju
67

Halid Bešlić ispratio bh. rukometaše, oni zbog nevremena ipak nisu odletjeli

E. K.
Admir Ahmetašević, Halid Bešlić i Ibrahim Haseljić (Foto: Instagram)
Admir Ahmetašević, Halid Bešlić i Ibrahim Haseljić (Foto: Instagram)
Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas sa Sarajevskog aerodroma trebali otputovati za Beč odakle su trebali nastaviti put za Brno gdje ih očekuju prijateljske utakmice protiv Češke Republike.

Ipak, let naše reprezentacije u Beč je otkazan zbog problema na aerodromu pa su svi letovi otkazani. Naša nacionalna selekcija neće moći ni sutra ujutro da poleti iz Sarajeva jer su svi letovi zauzeti.

Iz Rukometnog Saveza BiH rade na tome da se ekipa zaputi u Češku Republiku, ali je to izuzetno teško jer se sve dešava u posljednjem momentu pa je i samo odigravanje utakmica upitno.

Rukometaši su trebali odigrati dva duela protiv domaće selekcije i to 4. i 5. novembra, a sve u sklopu priprema za nastup na predstojećem rukometnom Euru u Njemačkoj.

Naše reprezentativce je na aerodromu ispratio i legendarni bosanskohercegovački pjevač Halid Bešlić sa kojim su se fotografisali Admir Ahmetašević i Ibrahim Haseljić.

Krilni rukometaš Gorenja je fotografiju podijelio i na Instagramu.

Podsjetimo, rukometni Euro se igra od 10. do 28. januara sljedeće godine u Njemačkoj, a BiH je u grupi sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom.