Rukomet
0

Gregor Cviljič novi trener RK Bosna LO

Sarajevo-x.com
Gregor Cvijič
Gregor Cvijič
Na sjednici Upravnog odbora RK Bosna LO predstavljen je novi trener RK Bosne LO Gregor Cviljič. Za koordinatora operativnih poslova imenovan je Hrvoje Rebić, a uskoro će biti uspostavljena škola rukometa za mlade.

Upravni Odbor RK Bosna Lido Osiguranje je na posljednjoj sjednici potvrdio odlučnost u daljem jačanju započetog projekta "Evropska RK Bosna Lido osiguranje".

Uz usvajanje plana aktivnosti na izvršenju budžeta za narednih 18 mjeseci, iskazana je podrška zdravim snagama RK Bosna LO, koji su u posljednjim utakmicama prvenstva BiH pokazali karakter velikog tima i stvorili uslove za ostvarivanje zacrtanog cilja, osvajanja titule i Kupa BiH i uspješnih nastupa u evropskim takmičenjima, navodi se u saopćenju za javnost RK Bosna LO.

Posebna zahvalnost je odana članovima Stručnog štaba, Mirku Sušiću, Samiru Andeliji, Milanu Maksimoviću i Željki Mladinoviću, koji su preuzeli vođenje RK Bosna LO u trenutku kada su vanjski napadi, ali i opstrukcija pojedinaca unutar Kluba doživjeli vrhunac. Tri posljednje pobjede, u kojima su na parketu bile mlade snage RK Bosna LO, pokazale su potencijal i snagu Kluba i dokaz su da sa optimizmom očekujemo proljetne nastupe.

Između nekoliko kandidata iz BiH i inostranstva, Upravni odbor je donio jednoglasnu odluku da se za trenera RK Bosna Lido Osiguranje izabere Gregora Cvijiča.

U cilju jačanja profesionalnog rada u svim strukturama RK Bosna LO, na poziciju koordinatora operativnih poslova RK Bosna LO postavi iskusni rukometni radnik i "Bosnaš“ Hrvoje Rebić.

Prioritet u naredne dvije i po sezone je uspostaviti profesionalnu Omladinsku školu RK Bosna LO. Za šefa tog projekta imenuje se Mirko Sušić. Cilj je da se stvore uslovi za profesionalnu obuku oko 300 polaznika uzrasta od 10 do 18 godina u najmanje tri dvorane na području Kantona Sarajevo. U cilju te realizacije izradit će se projekat koji podrazumijeva i angažovanje nekoliko dodatnih profesionalnih trenera.