Peti po redu
67

Goražde domaćin turnira rukometnih veterana iz BiH, Hrvatske i Srbije

E. A.
Veterani MRK Goražde danas su na popularnoj goraždanskoj plaži Žanj organizirali peti po redu rukometni turnir na pijesku, na kojem učestvuje 70 nekadašnjih rukometaša i rukometašica iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Po riječima domaćina, cilj ovog tradicionalnog događaja je druženje i povezati ljude iz različitih zemalja, na obalama Drine.

"Trudimo se svake godine da ugostimo naše prijatelje, rukometne veterane i koristimo priliku da predstavimo naš grad i ljepote koje imamo. Ove godine turnir je na pijesku na Žanju jer cilj nam je da okupimo i što više djece kako bi zavoljeli ovaj sport. Rezulti nisu bitni, najvažnije da se družimo i da se naši gosti lijepo osjećaju, kazao je član veterana MRK Goražde Admir Sijerčić.

Jedan od inicijatora organiziranja ovakvih druženja Mile Mijačinović iz MRK "Sloboda" Tuzla ističe kako je retan što je ponovo u Goraždu

"U Tuzli se turnir veterana održava na travi, i meni je pala na pamet ideja da i u Goraždu organiziramo nešto drugačije i predložio sam našim prijateljima iz MRK Goražde da to bude na pijesku i evo uspjeli su. Bitno je druženje pa tek onda rezultat a gostoprimstvo Goražda je na jako visokom nivou“, kazao je Mijačinović.

U Goraždu su i veteranke ŽRK Trogir iz Hrvatske

"Predivno nam se vratiti u ovaj lijepi grad. Bitno je da s edružimo, zabavimo i nadam se da će sve proteći u najboljem redu, bez povreda", kazala je članica ovog tima Blanka Žižak.

Na turniru učestvuju i veterani i veteranke iz Sarajeva i Sombora, a ovaj dvodnevni događaj bit će okončan sutrašnjom regatom rijekom Drinom.