Kapiten Vogošće
80

Geko: Ako Izviđaču toliko znači kupljena titula, neka im je

Klix.ba
Alen Geko
Alen Geko
Prvenstvo Premijer lige BiH u rukometu privodi se kraju. Ostala su još tri kola nakon kojih će se znati novi prvak Bosne i Hercegovine, kao i koji to klubovi sljedeće sezone neće nastupati u PL BiH.

Rukometni klub Vogošća PH nakon dva vezana poraza, u Banjoj Luci i u Ljubuškom, na svom parketu u okviru 24. kola dočekuje Bosnu iz Visokog. U prvom dijelu prvenstva rukometaši Vogošće su odigrali neriješeno u Visokom 26:26 i nisu zaboravili kako su bili dočekani i ispraćeni od strane domaćina.

U klubu Vogošćana atmosfera je odlična bez obzira na sva dešavanja koja su se desila u proteklom periodu jer kako kažu od samog početka ih je krasilo zajedništvo, složnost i njihova povezanost na terenu i rezultati tokom čitavog dijela prvenstva su sasvim zasluženi.

Kapiten Vogošćana Alen Geko je pred utakmicu sa visočkom Bosnom rekao:

"Ako se osvrnemo u dosadašnjem toku prvenstva možemo reći da smo zasluženo bili prvi veliku većinu prvenstva, međutim neke druge okolnosti su očigledno odlučile da izgubimo to prvo mjesto, neki dogovori van terena, ja to moram reći, tako da mi ćemo do kraja prvenstva dati svoj maksimum, nadati se kiksu glavnog konkurenta Izviđača kako bismo mogli na kraju slaviti. Moram napomenuti da je klub ipak na kraju ostvario svoje ambicije, izašli smo u Evropu kao i svake godine, međutim, svakako ukoliko ne ostvarimo prvo mjesto, ne osvojimo titulu, ostat će žal jer smo zasluženo čitavo prvenstvo vodili. Što se tiče utakmice u subotu, protiv visočke Bosne, dolazi nam jedan renomirani protivnik, klub koji je u našim okvirima jako veliki, s kojim smo igrali u prvom djelu sezone neriješeno u Visokom u jednoj jako žustroj atmosferi. Očekujem da pokažemo svoje pravo lice, da slavimo pobjedu i da onda čekamo rezultate u ostalim dvoranama širom Bosne i Hercegovine. Pozvao bih publiku da nas podrži i ovaj put a mi ćemo se odužiti sigurno dobrom igrom", rekao je Geko.

Za kraj našeg razgovora kapiten Vogošćana očigledno razočaran u regularnost prvenstva otvorio je svoje a i srca svojih saigrača.

"Što se tiče raspleta prvenstva i zadnjih dešavanja, nije mi jasno i nikad neće biti kako je moguće da se van terena dogovaraju kompletni raspleti, ko će ići na Kup, ko na prvenstvo... I kao svi sve znaju, a svi šute. Mi čitavu sezonu vodimo na tabeli zasluženo, razbijemo Izviđač kući 11 razlike i na kraju se desi dogovor, Zrinjski je do tog sramotnog poteza imao pregršt odličnih poteza, vrhunski marketing, generaciju kao nikad do sad, punu dvoranu jako često i ovim potezom su pali u očima mnogima pa i svojim navijačima. Izviđač s druge strane, ako im je dogovorena tj. kupljena titula toliko treba i znači, neka im je. Mi nećemo sudjelovati u tim igrama pa makar nikad ništa ne osvojili. Ovo je isključivo stav mene i mojih saigrača a nikako Rukometnog kluba Vogošća PH koji ne želi da se dovodi bez čvrstih dokaza ni u kakve nečiste tedencije", istakao je kapiten Vogošće.

Susret Vogošća - Bosna je na rasporedu u subotu sa početkom u 19 sati u dvorani "Amel Bečković".