Kvalifikacije za EP
55

Gdje gledati današnji odlučujući meč rukometaša BiH protiv Austrije

H. H.
Na Euro će se plasirati dvije prvoplasirane ekipe kao i četiri najbolja trećeplasirana tima (Foto: E. M./Klix.ba)
Na Euro će se plasirati dvije prvoplasirane ekipe kao i četiri najbolja trećeplasirana tima (Foto: E. M./Klix.ba)
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Grazu od 18 sati igra odlučujući meč protiv selekcije Austrije za odlazak na Evropsko prvenstvo 2022. godine, a ljubitelji rukometa moći će pratiti prijenos meča na dva kanala.

Direktan prijenos za region osigurala je Arena sport, kao i BHT1, te će navijači naše reprezentacije pored malih ekrana sigurno zdušno bodriti bh. rukometaše na putu do novog uspjeha.

S obzirom na bolji međusobni duel i pobjedu 27:21 u prvom susretu protiv Austrijanaca, bh. rukometaši imaju jasnu računicu u borbi za drugo mjesto koje vodi na Euro. Pobjeda ili remi sigurno nas ostavljaju na željenoj poziciji.

Na Evropsko prvenstvo 2022. godine plasirat će se dvije prvoplasirane ekipe iz svake od osam grupa te četiri najbolje trećeplasirane ekipe, a BiH je u dobrom položaju gledajući i poredak najboljih trećeplasiranih reprezentacija.

Uz pretpostavku da će Njemačka sigurno pobijediti Estoniju, našoj selekciji bi čak i eventualni poraz od Austrije s određenom razlikom odgovarao.

Naime, u poretku najboljih trećeplasiranih reprezentacija rezultati protiv posljednjeplasirane ekipe u grupi se brišu, što bi značilo da BiH na trećem mjestu ima dva boda (pobjeda protiv Austrije op.a.).

Posmatrajući stanje u ostalim grupama, BiH trenutno kotira vrlo dobro, te je čak i izvjesno da bi i u slučaju nekog minimalnog poraza bili među četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Ipak, u našem taboru sigurno neće previše kalkulisati zbog toga, svjesni da nas pobjeda ili remi sigurno ostavljaju na drugom mjestu.