Ne smiruju se tenzije
1

Francuski junak razbjesnio Šveđane izjavom o spornom golu: Neregularno? Pričajte šta hoćete

D. P.
(Foto: Screenshot)
(Foto: Screenshot)
Elohim Prandi veliki je junak rukometne reprezentacije Francuske zbog postignutog gola nakon posljednjeg zvižduka duela protiv Švedske, a kako je pogodak izazvao brojne kontroverze, sam igrač se oglasio i dodatno razbjesnio Šveđane.

Čini se opravdano, Šveđani su potpuno pobjesnili nakon što je priznat Prandijev gol na isteku 60. minute polufinala Evropskog prvenstva. Nije gol sporan samo Šveđanima, već i velikom broju neutralnih navijača, ali je francuski bočni rukometaš prokomentarisao da je jedino pobjeda bitna.

Prandijeva raketa s 12 metara poslala je francuske rukometaše u produžetak (27:27), gdje su iskoristili psihološku prednost i rezultatom 34:30 plasirali se u prvo finale Evropskog prvenstva nakon 10 godina čekanja.

Čim je završeno slavlje Francuza, rukometaš Paris Saint Germaina je stao pred TV kamere i objasnio pogodak. Poručio je da svi mogu pričati šta hoće, ali da je gol priznat i da je zahvaljujući njemu Francuska prošla dalje.

"Iskreno, analizirao sam živi zid ispred mene. Bio je previsok za distancu na kojoj sam se ja nalazio pa sam sebi rekao da ću šutirati sa strane. Bio sam siguran u svoj šut, bio sam siguran u sebe. Postigao sam gol, gol koji je priznat i neka pričaju šta hoće, možete reći da je neregularan, ali mi smo pobijedili na kraju. Ponosan sam zbog toga", rekao je Prandi za BeIN Sports odmah nakon utakmice.

Medijima se obratio i Nikola Karabatić koji ističe kako je u tim trenucima saigračima govorio da će Prandi postići pogodak iz deveterca. Prandi se nakon fantastičnog pogotka obratio i saigračima u svlačionici te održao emotivan govor koji bi mogao imati utjecaja i na igru u finalnom duelu protiv Danske sutra.