EP rukometaša
0

Francuska ostala živa nakon drame protiv Slovenije

Totalsport
Francuska - Slovenija (Foto: AFP)
Francuska - Slovenija (Foto: AFP)
Francuska rukometna reprezentacija ostvarila je tek drugu pobjedu na Europskom prvenstvu u 1. kolu druge faze natjecanja. U egal utakmici i dramatičnoj završnici pala je Slovenija sa 28-26.

Vodili su Slovenci cijelo prvo poluvrijeme, čak i po tri-četiri pogodaka razlike, ali je Francuska u nastavku "stisnula po gasu" i prešla u vodstvo. U 56. minuti utakmice Slovencima je isključen igrač pri rezultatu 25-25 i tada Francuzi rade ključni odmak.

Guillaume Joli je pogodio sedmerac za plus jedan, a svega 30-ak sekundi kasnije Jerome Fernandez je podigao na 27-25. Nakon povratka isključenog igrača Slovenija smanjuje na 27-26, te ima napad za izjednačenje. No, Thierry Omeyer brani "zicera" i Francuska već juri kontru na drugoj strani koju zaustavlja golman Primož Prošt. U brzopletoj re-kontri Slovenci rade prijestup na crti od šest metara, te omogućuju Francuskoj posljednji napad za pobjedu. Deset sekundi prije kraja aktualni prvaci Europe zabijaju za 28-26 i osvajaju bitna dva boda u drugoj fazi takmičenja koja ih ostavljaju u igri za polufinale.

Hrvatska s današnjim rezultatima puno toga može riješiti u večerašnjoj utakmici protiv Španjolske. U slučaju pobjede Hrvatskoj bi u posljednje dvije utakmice (Francuska i Mađarska) trebao još samo jedan bod za plasman u polufinale.

EP rukometaša, skupina II, 1. kolo:

Island - Mađarska 27-21 Francuska - Slovenija 28-26 Hrvatska - Španija (kasnije)

Redoslijed: 1. Hrvatska 4, 2. Španjolska 3, 3. Mađarska 3 (+1), 4. Island 2 (+1), 5. Slovenija 2 (+1), 6. Francuska 2 (+1).