Rukomet
0

Evropski prvak u subotu u Skenderiji

FENA
Rukometaši Bosna Sunce osiguranje u 4. kolu Lige prvaka u subotu dočekuju aktualnog prvaka Evrope - španski Ciudad Real.

U prvom susretu, odigranom 12. oktobra, španski prvak je ostvario ubjedljivu pobjedu 40:24, te će revanš u Sarajevu biti prilika da se "studenti" pokušaju predstaviti u boljem svjetlu, iako gosti važe za apsolutnog favorita.

Trener Gregor Cvijič, na pres-konferenciji je naglasio da su svjesni kvaliteta protivnika, koji trenutno predstavlja najbolju ekipu u Evropi.

"Naša želja je da odigramo i sa 120 odsto svojih mogućnosti i da popravimo utisak iz prve utakmice u Ciudadu. Osim maksimalne koncentracije tokom cijelog meča, za takav pothvat nam je neophodna i podrška publike, za koju se nadam da će doći u velikom broju. Đorđe Stevanović i Ratko Đurković imaju manjih problema s povredama, ali očekujemo da i oni budu spremni do subote" rekao je Cvijič.

Golman Adnan Šabanović ističe da je subotnja utakmica protiv najbolje svjetske ekipe samo uvod u predstojeće odlučujuće mečeve u B-grupi protiv grčkog Doukasa i danskog GOG Svendborga.

"Ukoliko smanjimo tehničke greške u napadu i odigramo čvrstu odbranu možemo do znatno povoljnijeg rezultata nego što je bio onaj u Ciudadu", kazao je Šabanović.

Susret će biti igran u subotu 8. novembra u dvorani "Mirza Delibašić"- KSC Skenderija u 17.30 sati, a sudit će ga Marco Meyer i Lukas Stalder iz Švicarske, dok će delegat biti Adriano Roucco iz Italije.