Rukomet
42

EP u rukometu: Sjajna Hrvatska bez imalo problema savladala Makedoniju

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Hrvatska je sjajno otvorila drugi krug Evropskog rukometnog prvenstva. Kauboji su u grupi 1 nanijeli težak poraz Makedoniji. Konačan rezultat glasio je 34:24.

Već nakon deset minuta bilo je skoro jasno da će Hrvatska slaviti pošto su u tim trenucima imali prednost 7:1. Najveću razliku u provm poluvremenu Hrvatska je napravila u 26. minuti kada je bilo 15:8, ali Makedonci su do odlaska na odmor razliku smanjili na četiri gola kada je bilo 17:13.

Hrvatska je i drugo poluvrijeme otvorila fenomenalno. Tokom prvih devet minuta napravili su seriju od 7:3 i otišli na "+8" razlike. U 46. minuti Hrvatska prvi put odlazi na deset golova razlike (28:18) i tu je razliku održala do kraja meča.

Makedoniju je predvodio Manaskov sa sedam pogodaka iz sedam pokušaja, a ono što možda najbolje objašnjava zašto je Hrvatska tako lagano srušila Makedonce jeste statistika velikog Kirila Lazarova koji je ostao na nula pogodaka. Šest golova za Hrvatsku upisao je Ivan Slišković, a po pet su postigli Marić i Štrlek.

Tabela grupe 1:

  1. Poljska 4 (-1)
  2. Norveška 4 (-1)
  3. Hrvatska 4
  4. Francuska 4
  1. Makedonija 0
  2. Bjelorusija 0