Rukomet
3

EP u rukometu: Danas utakmice u grupi C i D, Španija protiv Njemačke

Piše: Edin Isanović
Foto: EPA
Foto: EPA
Nakon što je u petak otvoreno 12. Evropsko prvenstvo u rukometu u Poljskoj odigrane su utakmice u grupi A i B. Danas su na programu mečevi u grupama Ci D.

U Wroclawu će u 18:30 sati snage odmjeriti Španija i Njemačka. Za očekivati je dobru utakmicu. Upravo se Furija ubraja u favorite iz sjene, odmah nakon Francuske. To će danas morati potvrditi na parketu kada igraju prvi okršaj u grupi.

U istoj dvorani Hala Stulecia u 20:45 snage će odmjeriti Švedska i Slovenija.

Inače, Šveđani su najuspješnija selekcija sa osvojena četiri zlata u dosadašnjih 11 prvenstava Starog kontinenta. U Poljskoj imaju velike ambicije, a nekada puno toga zavisi od otvaranja. Igrat će protiv neugodne selekcije Slovenije.

Grad Gdansk domaćin je grupe D. Prvi meč bit će u 18:00 sati kada će na parket Ergo Arene istrčati rukometaši Mađarske i Crne Gore. Trijumf na startu donosi samopouzdanje i poticaj za nove uspjehe. Stoga je ovo izuzetno važan dvoboj za obje selekcije.

U terminu od 20:15 sati dvostruki prvaci Evrope Danci pokušat će savladati Ruse koji su jednom osvojili zlato na kontinentalnoj smotri.

Sve u svemu, očekuju se neizvjesni rukometni dvoboji.