Naslijedio Unčanina
150

Edhem Sirćo novi trener RK Vogošća

D. B.
Edhem Sirćo
Edhem Sirćo
Nakon lošeg starta Vogošće u Premijer ligi BiH, Upravni odbor RK Vogošća i trener Bojan Unčanin odlučili su se za sporazumni prekid saradnje, a klub je ekspresno dobio novog šefa struke.

Za novog šefa stručnog štaba imenovan je Edhem Sirćo.

"Prije svega želimo treneru Bojanu Unčaninu puno sreće u životu i sportskog uspjeha. Bojanu se zahvaljujemo na dosadašnjoj saradnji. Novom treneru gosp. Sirći želimo uspješan rad i puno uspjeha sa našim klubom", saopćeno je iz RK Vogošća PH.

"Na poziv čelnih ljudi Vogošće nisam se puno mislio, Vogošća je zadnjih desetak godina jedan od najorganizovanijih klubova u BiH. Klub koji je u kontinuitetu na samom vrhu BH rukometa i ima uvijek visoke ciljeve. Iako loš početak sezone i pozicija na tabeli nisu u skladu sa ambicijama nisu uticali na moju odluku, jer je i stanje ekipe u ovom trenutku veliki izazov za mene. Nadam se da ćemo dobrim radom uspjeti da se izvučemo iz krize i početi pobjeđivati", izjavio je Sirćo.

Potom se osvrnuo na utakmicu u Bugojnu.

"Što se tiče utakmice u Bugojnu, nadam se da ćemo uspjeti u ova tri treninga prije svega podići samopouzdanje kod igrača i pokušati pobjediti Iskru. Iskra je dobra ekipa koju vodi iskusan i veoma kvalitetan trener i sigurno je da nas očekuje dobra i zanimljiva utakmica u kojoj će, nadam se, Vogošća izaći kao pobjednik", dodao je novi trener Vogošće.

Rukometaši Vogošće već u srijedu gostuju Iskri iz Bugojna, dok u subotu dočekuju na svom parketu Slobodu iz Tuzle.