Šveđani bili bolji
10

Džomba i Šprem o porazu Hrvatske: U problemu smo, ali ništa nije izgubljeno

Klix.ba
Goran Šprem i Mirza Džomba
Goran Šprem i Mirza Džomba
Rukometna reprezentacija Hrvatske je sinoć u trećoj utakmici Evropskog prvenstva poražena od Švedske rezultatom 35:31, a ovaj nezgodan poraz za Kauboje su za RTL komentarisali nekadašnji reprezentativci Mirza Džomba i Goran Šprem.

"Šveđanima treba čestitati, dugo nisam vidio dobru i kvalitetnu utakmicu jedne reprezentacije u ovakvom grotlu. Ponašali su se kao domaćini. Bili su stabilni od prve do posljednje minute, probijali nas sa svih strana. Niko nije bio nešto posebno raspoložen, ali su kao grupa odigrali savršenu utakmicu. Sad smo definitivno u problemu", izjavio je Džomba.

Hrvatska mora dobiti svaku utakmicu ukoliko želi ostvariti svoje ciljeve.

"Nema više kalkulisanja, do kraja prvenstva ne smijemo izgubiti nijednu utakmicu", poručio je Džomba.

Ekipa trenera Line Červara igra bez najboljeg igrača Domagoja Duvnjaka koji je povrijeđen.

"Duvnjaka nema, a da li će ga biti, vidjet ćemo. Ova reprezentacija mora igrati bez njega. Cindrić i Karačić su pokazali da mogu, napad nije bio toliko loš, ali smo primili previše golova za ovaj nivo rukometa. Šveđani su prije početka prvenstva spominjani kao glavni favoriti za prvo mjesto u grupi, ova utakmica je bila odlučujuća. Šta je tu je, ništa nije izgubljeno, idemo dalje pa dokle stignemo", kazao je Šprem.

Narednu utakmicu Hrvatska igra 18. januara protiv Bjelorusije, potom dva dana kasnije slijedi duel s Norveškom, dok se 24. januara Kauboji sastaju s Francuskom.