Džarovski i dalje aktivan: Nedavno sam namjestio utakmicu i zaradio 13.000 eura

Džarovski i dalje aktivan: Nedavno sam namjestio utakmicu i zaradio 13.000 eura
15
N. K.
22.8.2019. u 16:24
11
komentara
15

dijeljenja
Džarovski i dalje aktivan: Nedavno sam namjestio utakmicu i zaradio 13.000 eura Detalj s finalne utakmice rukometnog SP-a za mlade (Foto: IHF)
Čuveni Velibor Džarovski tvrdi da i dalje namješta utakmice, zbog čega je 1987. godine tri mjeseca bio u splitskom zatvoru jer je dogovorio najmanje 22 meča prvenstva Jugoslavije.
Džarovski je u razgovoru za Alo.rs otkrio kako je nedavno namjestio jedan susret na Svjetskom rukometnom prvenstvu igrača do 19 godina u Sjevernoj Makedoniji.

"Namještam, šta vam je to čudno? To je moj posao, moja profesija, moja strast. Svi znaju da sam kockar u duši. Zarađivao sam nekad puno, zarađujem ponešto i sada. Prije dvije sedmice sam na kladionici pokupio neku siću. Nekih 13.000 eura. Nisu mi dozvolili veću uplatu, limitirali su iznos, naročito jer sam se opredijelio za rukometnu utakmicu", ispričao je Džarovski.

Potom je otkrio da je tih 13.000 eura zaradio na rukometnoj utakmici na Svjetskom prvenstvu za igrače do 19 godina, koje je početkom augusta igrano na njegovom terenu, u Skoplju.

"Znate, poslije tenisa na kojem je najlakše zatvoriti meč, jer vam je tu potreban samo jedan saradnik, jedan igrač, lako je dogovoriti mečeve u košarci, gdje se obično igra na manji broj koševa u odnosu na granicu koju postave kladionice. Onda na red dolazi rukomet. Uvijek je lakše napraviti dogovor u sportovima koji nisu baš u centru pažnje, gdje ni mediji ne dižu toliku prašinu kada se dogode iznenađenja", rekao je.

Džarovski potom tvrdi da bi sada bio milijarder da su u njegovo vrijeme postojale moderne kladionice.

"Propustio sam desetljeća brzog klađenja, lake love, ali se ne žalim, iza sebe imam stotine namještaljki na staromodan način, na koje sam ponosan. Trudim se uhvatiti i ove nove tokove. I dalje namještam", ističe Džarovski.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...