Rukomet
39

Dragan Marković: Odigrali smo još jednu fantastičnu utakmicu

Piše: A. D.
Dragan Marković (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Dragan Marković (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Selektor bh. rukometne reprezentacije Dragan Marković nije krio zadovoljstvo izdanjem njegovih izabranika na posljednjoj pripremnoj utakmici protiv selekcije Portugala uoči SP-a u Kataru.
Reprezentacija Bosne i Hercegovine na turniru koji je organizovao Rukometni savez Katara ostvarila je dva remija, uz poraz od Portugala.

"Odigrali smo još jednu fantastičnu utakmicu, i to u kombinovanom sastavu. Igrači iz drugog plana dobili su više prostora za igru, a pola njih je iskoristilo ukazano povjerenje. Imali smo jako loše suđenje i dvadeset minuta isključenja. Danas smo od Portugala bili mnogo bolji protivnik i ostaje žal što nismo pobijedili", izjavio je selektor Dragan Marković nakon utakmice.

"Mogu biti jako zadovoljan sa dosad prikazanim. Daj Bože da tako budemo igrali na Svjetskom prvenstvu, u tom slučaju bismo sigurno imali šanse za drugi krug. Pun pogodak je raniji dolazak u Katar. Turnir nam je dobro došao posebno sad kad vidimo da smo svi zdravi. Rezultat nije bio u drugom planu. Htjeli smo sve utakmice pobijediti. Na prvoj utakmici smo bili malo umorni, ali smo jučer protiv Katara i danas protiv Portugala odigrali dvije fantastične utakmice zbog kojih sam jako zadovoljan", dodao je Marković.