Rukomet
702

Doha: Bh. navijači zaslužuju najvišu ocjenu za podršku reprezentaciji

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Navijači su sastavi dio sportske igre, a naši navijači su u Dohi, njih oko 300, do sada zaslužili najviše ocjene za podršku našim najboljim rukometašima.

Ova je za katarske uvjete velika kolonija naših navijača u dosadašnjem dijelu prvenstva, sjajno su se trudili da pomognu Zmajevima na njihovom debitantskom nastupu.

Najviše je tu naših ljudi koji rade u Emiratima, puno sportista i sportskih radnika, naravno kolega novinara, te brojnih porodica koje žive ovdje već duži niz godina.

Teško je bilo pobrojati struke, šta ko od naših Bosanaca i Hercegovaca radi u Emiratima, ali ima ih od studenata, domaćica, profesora na univerzitetima, arhitekata, inženjera, ljekara i drugih medicinskih radnika, sportskih trenera, selektora reprezentacija, brojnih radnika na gradnji objekta, koji se prave na svakom koraku.

I svi su našli vremena da dođu, navijaju za svoje ljubimce i da se vide.

Domaćini su izuzetno iznenađeni brojem i organizacijom bh. navijača i na svakom koraku hvale način na koji bodre svoju reprezentaciju, iako se to nije moglo dobro čuti i vidjeti u TV-prijenosu, jer su mikrofoni bili ispred austrijskih navijača.