EP u rukometu
85

Divni kadrovi iz Mannheima: Burić iza gola pruža podršku mladom golmanu BiH

D. P.
Burić bodri svog nasljednika (Foto: T. S./Klix.ba)
Burić bodri svog nasljednika (Foto: T. S./Klix.ba)
Najveća zvijezda rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Benjamin Burić nije u zapisniku za susret sa Gruzijom, no to ne znači da nije spreman pomoći kolegama iz nacionalnog tima.

Burić je odlukom selektora Irfana Smajlagića ostao bez nastupa u posljednjem meču grupne faze Evropskog prvenstva u Njemačkoj. BiH trenutno igra protiv Gruzije, a u zapisniku su Admir Ahmetašević i mladi Harun Hodžić.

Hodžić je proveo cijelo prvo poluvrijeme među stativama i počeo je odlično. Odbranio je sedmerac, a imao i još nekoliko izvrsnih odbrana čime je pokazao da će biti veliko pojačanje za reprezentaciju BiH u godinama koje dolaze.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

No, istovremeno je i Burić pokazao veliku klasu jer je bodrio mladog golmana. Kako javljaju reporteri portala Klix.ba iz SAP Arene u Mannheimu, Burić je stao odmah iza Hodžićevog gola i tokom cijelog prvog poluvremena pružao mu podršku.

Nema dileme da i mladi Hodžić može mnogo toga naučiti od Burića i prenijeti mu silno znanje i iskustvo koje je zarađivao svih ovih godina.