Rukomet
679

Direktor Bosne Ammar Švrakić: Rukomet se vratio u Sarajevo

Klix.ba
Ammar Švrakić
Ammar Švrakić
Pred početak tekuće sezone sarajevska Bosna nije imala niti jednog prijavljenog igrača, bila je bez uposlenika i uprave, povjerenje kod sponzora i partnera je bilo izigrano, postojali su ogromni finansijski problemi te su faktički skoro svi digli ruke od nekadašnjeg rukometnog velikana, a spominjalo se i potpuno gašenje kluba.

Srećom, neki ljudi nisu mogli mirno posmatrati Bosnino padanje pa su se bacili na posao, zapostavili svoje privatne i poslovne živote te se u potpunosti posvetili vraćanju našeg najtrofejnijeg kluba u sami vrh bosanskohercegovačkog rukometa.

Urađeno je puno toga, klub je u velikoj mjeri stao na noge te je Bosna danas van zone ispadanja, a direktor kluba Ammar Švrakić, ističe da je izuzetno zadovoljan situacijom u klubu, mada ima još dosta prostora za napredak.

"Po mom mišljenju, naša sezona je krenula od drugog dijela. Žao mi je samo što nismo došli spasiti Bosnu u osmom mjesecu, sada bi je svi drugačije gledali. Ali šta je tu je, u svakom slučaju je urađen veliki posao i radimo ga još uvijek. Bosna je bila i bit će uzor svim klubovima u Bosni i Hercegovini, primjer kako treba raditi i igrati i to je naša misao vodilja.

Sigurno da moram biti zadovoljan trenutnim stanjem, mada još puno stvari treba uraditi, riješiti probleme koji su nastali prije nas i konačno vratiti rukomet u glavni grad naše zemlje. Najviše sam zadovoljan timom koji je na parketu, koji svoj zadnji atom snage daje za isti cilj i koji prije svega ima dobre ljude pa onda sportiste i na to sam izuzetno ponosan", kaže Švrakić.

Nakon uvezane četiri pobjede, Sarajlije u devetnaestom kolu Premijer lige BiH dočekuju ekipu Vogošće, lidera na tabeli, a Švrakić smatra da se toj utakmici treba posvetiti jednaka pažnja kao i svakoj drugoj.

"Mi se držimo svog cilja, borimo se za opstanak u Premijer ligi i Vogošća nam je protivnik kao i svaki drugi. Oni su prvi, mi jedanaesti i pred nama je veoma težak posao, ali vjerujem u svoju ekipu. Znam da će dati sve od sebe, a rezultat niko ne može predvidjeti. Istakao bih i da je ovo posljednji put da se Bosna bori za opstanak. Već sljedeće sezone mi napadamo to prvo mjesto".

Iako ne smatra da se duelu sa Vogošćom treba pridavati veća pažnja nego ostalim utakmicama, bar ne na terenu, direktor Studenata, koji je i sam nekada nosio Bosnin dres, kaže da se ipak priprema spektakl povodom gradskog derbija.

"Kako se RK Bosna skoro ugasila, tako se ugasio i rukomet u Sarajevu, čak je i reprezentacija otišla iz glavnog grada. Sada ćemo to zajedno promijeniti. Napravit ćemo spektakl koji zaslužuju građani Sarajeva i oni istinski Bosnaši.

Bosna se vratila, rukomet se vratio u Sarajevo! Budite i vi dio Bosne, dio naše priče, u dvorani 'Ramiz Salčin' u srijedu od 18 sati", poručio je Švrakić.