Bosna BH Gas
0

FOTO / Deset dana do historijske utakmice sa Čehovskim medvedima

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Rukometaši Bosne BH Gasa za 10 dana igraju prvu od dviju historijskih utakmica osmine finala Lige prvaka. Protivnik "Studenata" 27. marta u Skenderiji bit će ruski prvaci Čehovski medvedi, jedna od ekipa iz najužeg vrha evropskog rukometa.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Po riječima pomoćnog trenera Bosne - Danijela Riđića, Čehovski medvedi praktično predstavljaju rusku reprezentaciju, pojačanu igračima iz Ukrajine i Bjelorusije.

"Radi se o izuzetnoj ekipi, koja je prošle godine igrala final four ovog takmičenja s Barcelonom, Kielom i Ciudad Realom. Kao i uvijek u ovako velikim utakmicama pružit ćemo maksimum i pokušati da ostvarimo što bolji rezultat Sarajevu", rekao je Riđić.

Kapiten ekipe Petar Kapisoda, ocijenio je Čehovske medvede kao izuzetno atraktivnog i teškog protivnika, kao ekipu koja nastavlja tradiciju sjajnih generacija ruskog rukometa.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
"U karijeri sam imao priliku da više puta igram protiv Čehovskih medveda i reprezentacije Rusije. Svjestan sam da nas očekuje veoma težak posao. Radi se o izuzetno visokoj ekipi, bit će izuzetno teško probiti njihovu zonu 5:1 i 6:0. Svoju šansu ćemo tražiti u našoj dobroj odbrani i pokušaju da pretrčimo njihove teške bekove. Iako je naš cilj bio da se plasiramo u osminu finala Lige prvaka, to ni u kom slučaju ne znači da ćemo se predati. Uz punu Skenderiju očekujem veliku borbu i dobar rezultat", kazao je Kapisoda.

Dodao je da njegovi saigrači zajedno s trenerom Irfanom Smailagićem analizarju igru Čehovskih medveda u njihovoj predzadnjoj utakmici Lige prvaka sa Schaffausenom, koju su Rusi izgubili u Švicarskoj s 32:29.

"Studente" naredne subote u Sarajevu očekuje takmica 16. kola Premijer lige BiH, protiv dobojske Sloge, nakon koje će se bh. prvak u potpunosti posvetiti pripremama za utakmice Lige prvaka.

Prvi susret Bosna BH Gas - Čehovski medvedi igrat će se 27. marta u dvorani "Mirza Delibašić" u 18 sati, dok je revanš na programu četiri dana kasnije u Čehovu.