Rukomet
0

Deset bh klubova u Eurokupovima

FENA
Bosanskohercegovački rukomet na međnarodnoj sceni u sezoni 2007/2008. predstavljat će deset klubova, po pet u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Konačni spisak muških klubova u eurokupovima bit će poznat nakon završekta takmičenja u Ligi za prvaka BiH (još 2. kola). Do sada su poznati učesnici u dva evropska takmičenja - sarajevska Bosna će igati u Ligi prvaka a banjalučki Borac u Kupu kupova.

Za jedno mjesto u Kupu EHF-a u preostala dva kola će se boriti visočka Bosna i dobojska Sloga, dok će u Cahallenge kupu igrati jedan od navedenih klubova, te Izviđač ili Konjuh, kao četvrtoplasirana ekipa iz prvenstva.

U koknurenciji rukometašica učesnici u eurokupovima su odranije poznati. Zbog slabog rejtinga ženskih klubova BiH neće imati predstavnice u Ligi prvakinja.

Tako će bh. prvak - banjalučki Borac zajedno s mostarskim Zrinjskim igrati u Kupu EHF-a, rukometašice Katarine, osvajačice Kupa BiH, igrat će u Kupu kupova, dok će u Challenge kupu nastupiti AW Broker iz Hadžića i Ljubuški Trgocoop.

Izvlačenje grupa za takmičenje u muškoj Ligi prvaka obavit će se 30. juna, dok će se žrijeb u svim ostalim kupovima obaviti 24. jula u sjedištu Evropske rukometne federacije u Beču.