Rukomet
21

Derviš Birdahić: Protiv Bosne svi daju više nego što mogu

Klix.ba
Derviš Birdahić
Derviš Birdahić
Derviš Birdahić, mladi rukometaš sarajevske Bosne, bio je najbolji pojedinac u pobjedi Studenata nad Igmanom u okviru 17. kola rukometne Premijer lige BiH.

Birdahić se u Bosnu vratio sa posudbe iz zeničkog Čelika, kluba koji će se suprotstaviti Sarajlijama u petak, a o susretu sa bivšim klubom kaže:

"Sigurno da nas čeka teška utakmica, budući da je ekipa Čelika veoma iskusna i uvijek je nezgodan protivnik. Također, protiv Bosne uvijek svi daju više nego što mogu, svi nastoje igrati bolje, ali vjerujem da imamo dovoljno kvaliteta da ovaj duel riješimo u našu korist i nastavimo seriju pobjeda".

Bosna je u drugu polusezonu ušla sa nekoliko veoma kvalitetnih pojačanja, a lijevi bek Studenata ističe da su se svi uklopili u ekipu i da su jedna velika porodica.

"Od samog početka smo krenuli jako, radi se veoma ozbiljno, svi se borimo za isti cilj i mislim da krajnji rezultat neće izostati. Odlično se slažemo na terenu i van njega i odličan smo spoj mladosti i iskustva".

Zanimljivo je da je Birdahić četiri godine igrao u Kataru.

"U Katar sam otišao kao vrlo mlad, sa 17 godina i taj period mi je bio od velike pomoći u mom razvoju kao rukometaša. Igrao sam za EL Jaish SC te sam 5 puta osvojio Kup i Prvenstvo, a sa kadetskom reprezentacijom Katara sam bio i prvak Azije. Ipak, moje ambicije su veće i evropski rukomet je ono na šta ciljam".

Ovaj dvadesetdvogodišnji rukometaš, rođen u Tomislavgradu, kaže da je, od početka bavljenja ovim sportom imao dva sna, zaigrati za sarajevsku Bosnu i obući dres reprezentacije BiH.

"Jedan sam san ostvario, odnosno ostvarujem ga još uvijek nastupajući za sarajevskog giganta, a čekam priliku da zaigram za svoju BiH".