Vratio se u Zavidoviće
320

Deni Velić postao potpredsjednik RK Krivaja, planira unaprijediti tri bitne stvari u klubu

E. B.
Deni Velić
Deni Velić
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine u rukometu Deni Velić (34) nakon završetka bogate karijere vratio se u Zavidoviće i postao potpredsjednik Rukometnog kluba Krivaja.

Krivaja je u 2024. godinu ušla s promjenama u rukovodstvu kluba, a za novog potpredsjednika Upravnog odbora izabran je Velić.

Velić, koji je 29 puta nosio dres reprezentacije BiH, je istakao da mu je čast biti potpredsjednik Krivaje.

"Prije svega želio bih da istaknem da sam počastvovan da mogu obnašati funkciju potpredsjednika Krivaje, jer je ovo klub duge i bogate rukometne tradicije. Već nekoliko mjeseci sam član upravnog odbora, a sada i potpredsjednik, te sam u tom periodu sagledao čitavu situaciju. Ono na čemu ću ja kao potpredsjednik najviše zahtijevati su tri stvari: od društveno-političke zajednice i privrednika zahtijevati da se više uključuje u unapređenje rada Krivaji i finansijsku pomoć, unaprijediti rad omladinskih selekcija i seniorskog tima, te obezbijediti Krivaji prostor za rad i klupske prostorije kakve ovaj klub zaslužuje", poručio je Velić.

Velić ističe da je zahvalan se svim sponzorima kluba koji godinama podržavaju rad RK Krivaja, ali i poručio kako klub ne može egzistirati samo od tog novca.

"Sva ta finansijska pomoć je nedovoljna za rad RK Krivaja i naših sedam selekcija, te se nadam da će, prije svega, privredni subjekti našeg grada shvatiti važnost sporta i pomoći nam u radu. Situacija oko poskupljenja svih životnih troškova je i nama dodatno zakomplikovala finansije, te se nadam da ćemo i radi toga imati još veću pomoć svih subjekata u Zavidovićima i Zeničko-dobojskog kantona. Kada uzmemo u obzir broj utakmica, masovnost, organizaciju i promociju, mišljenja sam da RK Krivaja kao najtrofejnijih sportski kolektiv u Zavidovićima mora imati veće privilegije i još veća finansijska sredstva.

Pored toga, želim istaći da svi nivoi vlasti moraju znati koliko je jednom sportskom kolektivu potrebno za funkcionisanje u kojem rangu, te više pomoći rad sportskih kolektiva. Kroz ovih nekoliko mjeseci koliko sam u upravnom odboru, analizirao sam cjelokupnu finansijsku situaciju u klubu, te odgovorno tvrdim da je RK Krivaja klub u muškoj Premijer ligi koji sa najmanje finansijskih sredstava pravi određene rezultate i svaku utakmicu puni dvoranu do posljednjeg mjesta. Igrati mušku Premijer ligu BiH je svake godine sve skuplje i bojim se da RK Krivaja, ako bude imala ovakvu finansijsku potporu grada, kantona i privrednika, neće moći ostati u najvišem rangu takmičenja u BiH.

Igrao sam u nekoliko zemalja i vrlo dobro znam šta znači sport i kolika finansijska sredstva se trebaju izdvajati da bi se napravili rezultati u sportu. Ovo sada je nedovoljno. Drago mi je da i pored veoma malog budžeta koji imamo klub opstaje i da niti jednom igraču nismo dužni jednu jedinu marku što je veliki uspjeh", napomenuo je Velić.

Velić je poručio kako je zadovoljan rezultatima kluba.

"Utakmice seniorskog tima su događaj o kojem čitav grad priča i nakon pobjeda i nakon poraza. Radom bivšeg trenera Ivana Divkovića Krivaja je zauzela kurs ozbiljnog i profesionalnog rada, koji se nekima nije sviđao i radi toga smo imali određene trzavice na početku sezone od igrača koji više nisu bili dio tima. Insistirat ću skupa sa kolegama iz upravnog odbora da i sadašnji trener Enes Avdić ostane na tom kursu i da se rad u klubu prepoznaje kao nešto pozitivno. Poručujem ovom prilikom svim bivšim igračima i trenerima, navijačima i roditeljima naših igrača, da kao potpredsjednik neću dopustiti ni jedan napad na RK Krivaja kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu.

Svi oni pojedinci koji pričaju negativno, perfidno i prljavo protiv RK Krivaja bez i jednog dokaza za takve priče će dobiti isti takav odgovor. RK Krivaja je iznad svih nas i niko nema pravo da napada klub, trenere, igrače i ljude koji rade u njemu. Također želim istaći da igrači moraju imati više ljubavi prema klubu, a ne da imamo ucjene i nepoštovanje prema klubu kao što je to bilo u godinama iza nas. Sa svim sadašnjim igračima seniorskog tima sam obavio razgovor i mogu da kažem da sam pomalo iznenađen pojedincima, te ćemo u narednom periodu raditi na još boljem pristupu radu i privrženosti klubu.

Kad sam se vratio iz Katara igrao sam cijelu sezonu za RK Krivaja besplatno, jer želio sam se odužiti klubu za sve ono što mi je pružio. Svaki igrač koji je u RK Krivaja je od svih nas cijenjen, te ima na vrijeme isplaćenu svoju naknadu, ima zdravstvenu njegu kao malo koji sportski kolektiv u BiH, hranu i prevoz na visokom nivou, te veoma dobre uslove za rad", rekao je Velić i za kraj dodao:

"Nakon niza godina odsustva iz Zavidovića vratio sam se u svoj rodni grad i sve što sam zaradio kroz period igranja rukometa u inostranstvu uložio sam u Zavidoviće. Svoj život želim provesti u Zavidovićima i naravno vratiti RK Krivaja ono što je ona meni dala, a dala mi je mnogo. Želim iz tog razloga pozvati sve naše navijače, moje Rockere, privatnike i političare Zavidovića da damo veću podršku RK Krivaja i da ne nasjedaju na priče onih koji ne misle dobro RK Krivaja.

Sve što imaju neka se lično meni obrate i dobit će odgovor za sve. U narednom periodu s kolegama iz upravnog odbora obavit ću razgovor sa političkim strankama i privrednicima, gdje ćemo prezentirati svoj plan za budući rad RK Krivaja. Potrebna nam je podrška u tome svih Zavidovićana, kao i sportskih kolektiva Nogometnog kluba, Ženskog rukometnog kluba, Odbojkaškog kluba... jer svi zajedno možemo napraviti nešto lijepo za naš grad, a lične odnose moramo ostaviti po strani", izjavio je potpredsjednik RK Krivaja Deni Velić.