Rukomet
0

Demirović odredio putnike za Tunis

FENA
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru prve faze priprema za nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj 2009. godine, od 22. do 28 oktobra učestvovat će na međunarodnom turniru u Tunisu.

Umjesto pvrijeđenih Edina Bašića i Nikole Meleševića selektor Halid Demirović pozvao je članove visočke Bosne - Faruka Halilbegovića i Muhameda Mustafića, tako da će na konačanom spisku putnika za Tunis biti sljedećih 16 igrača:

golmani: Enid Tahirović (Cimos, Slovenija), Malik Beširević (Minden, Njemačka) i Adnan Šabanović (Bosna LO) Sarajevo); igrači: Adnan Harmandić (Bosna LO) i Damir Doborac (Cimos); Branislav Obradović (Antekuera, Španija), Darko Martinović (Bosna LO), Muhamed Mustafić (Bosna, Visoko), Mirsad Terzić (Celje PL, Slovanija), Adnan Jaškić (Bosna LO), Nikola Prce (Oktavio, Španija), Mirza Ćehajić (Minden), Faruk Halilbegović (Bosna V), Amir Čakić (Bosna (Visoko), Muhamed Toromanović i Vladislav Veselinov (oba Bosna LO).

Okupljanje igrača predviđeno je za ponedjeljak, 22. oktobra na Ilidži, a istog dana reprezentacija će otputovati u Tunis.

Pored selekcija BiH i domaćina Tunisa na turniru će još učestvovati reprezentacije Danske i Norveške.

Generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić je potvrdio da će reprezentacija BiH od 3. do 5. januara naredne godine učestvovati i na međunardnom turniru "Slo - Cro cup", na kojem će učestvovati ekipe Hrvatske, Slovenije i Švedske.

U RS BiH stigli su pozivi za učešće naše reprezentacije na još dva turnira - "Yellow cupu" u švicarskom Winterthuru, na kojem bi BiH trebala da brani titulu, i turniru "El Ahram" u Kairu. Oba turnira održavaju se u isto vrijeme (krajem decembra). Na kojem će od ova dva turnira nastupiti selekcija BiH nakonadno će biti određeno u zavisnosti od jačine provnika.

Kvalifikacije za SP će se igrati u januaru naredne godine, a rukometapši BiH će igrati u Petoj kvalifikacionoj grupi s reprezentacijama Finske i Litvanije.