Rukomet
4

Dejan Malinović za Klix.ba: Više se ne možemo izvlačiti na izostanke, Litvaniju moramo pobijediti

Klix.ba
Dejan Malinović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dejan Malinović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Svojim ratničkim pristupom, hrabrošću i odvažnošću, Dejan Malinović stekao je ogromne simpatije navijača rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine tokom Svjetskog prvenstva u Kataru.

Jedan od najperspektivnijih bh. rukometaša sa mnogo optimizma dočekuje predstojeći dvomeč protiv selekcije Litvanije, koji bi trebao biti tek zagrijavanje za najvažniji meč u kvalifikacijama protiv Bjelorusije.

“Pred nama su neizvjesne utakmice u kojima ćemo se morati dobro potruditi da ostvarimo željene rezultate. Siguran sam da će svi igrači dati svoj maksimum kako bismo upisali dva trijumfa i dobili neophodno samopouzdanje pred meč protiv Bjelorusije koji bi u slučaju pobjeda nad Litvanijom mogao biti ključni na putu do Evropskog prvenstva”, izjavio je Malinović za Klix.ba.

Litvanska odbrana odlično je funkcionisala u dosadašnjim mečevima kvalifikacija. Dejan smatra da je naš tim u ovom trenutku kvalitetniji od litvanskog, ali da to ne mora biti presudno u predstojećem dvomeču.

“Važno je da smo konačno kompletni. Svi smo tu, svi su zdravi i više se ne možemo izvlačiti na izostanke”, dodao je Malinović.