Nakon pregleda snimke
271

Danske sudije priznale: Oštetili smo Hrvatsku i zato nismo mogli spavati

Klix.ba
Mads Hansen i Martin Gjeding
Mads Hansen i Martin Gjeding
Martin Gjeding i Mads Hansen su od sinoć jedne od najomraženijih osoba u Hrvatskoj.

Danske sudije su bile u centru pažnje u porazu rukometaša Hrvatske od Njemačke (22:21) kada su u finišu meča napravile nekoliko grešaka koje su danas i priznale.

Pri rezultatu 21:20 za Njemačku dosuđeno je probijanje Karačiću nakon duela sa Wiedeom, a Martin Gjeding, koji je puhnuo u pištaljku i dodijelio loptu Nijemcima, priznao je da je pogriješio.

"Pregledali smo snimku, a nisam je trebao čak ni puno puta vratiti. Kod prekršaja u napadu odbrambeni igrač mora stajati mirno dok se napadač zabija u njega. To ovdje nije bio slučaj. Zbog te odluke Mads i ja nismo mogli spavati, ali moramo preći preko toga. Ta odluka je imala veliki utjecaj na rezultat i ja sam pogriješio", rekao je Gjeding za dansku televiziju.

Njegov kolega Hansen je također priznao da je Hrvatska oštećena, ali je rekao kako moraju tu utakmicu ostaviti iza sebe s obzirom da se ništa ne može promijeniti.

"Normalno da utječe na nas kada pogriješimo, ponos i profesionalizam je u pitanju. No, takve se stvari dešavaju u našem poslu. Moramo se znati nositi s pritiskom, a ako ne možemo onda nismo za ovaj posao", dodao je Hansen.