Rukomet
0

Danijel Šarić: Ne dolazim u reprezentaciju, vrijeme je za mlade snage

Klix.ba
Golman slavne Barcelone Danijel Šarić odlučio je upoznati sportsku javnost u našoj zemlji o razlozima zbog kojih ni ovaj put neće doći na okupljanje reprezentacije BiH u rukometu.

Šarićevo ime našlo se na spisku selektora Dragana Markovića za naredne kvalifikacije te je golman posljednjih nekoliko sedmica, kako kaže, pratio cijelu priču u vezi sa dešavanjima u Izvršnom odboru Rukometnog saveza.

"Htio bih ovom prilikom Markoviću čestitati na reizboru za selektora. Vidio sam spisak koji je objavljen i u prvom trenutku bio sretan jer se moje ime našlo na njemu. Međutim, nakon razgovora sa klubom i svojom porodicom, odlučio sam da i ovaj put ipak ostanem po strani, jer smatram da više nisam u mogućnosti dati svoj maksimum", naveo je Šarić.

Ugovor sa Barcelonom ga veže još dvije godine, a on lično smatra da je opterećen i godinama. "Na spisku sam vidio kako reprezentacija BiH ima strašan potencijal i bilo bi možda sebično od mene kada bih uzimao mjesto nekome ko može dati mnogo više i trajati duže. Reprezentaciji ću uvijek biti na raspolaganju, ali ovaj put, nažalost, ne kao igrač, već kao čovjek koji može mnogo više dati u nekoj savjetodavnoj ulozi", rekao je golman Barcelone.

Dodaje kako iskreno žali što ne može odgovoriti pozivu selektora Markovića.

"Poželio bih mu sreću u kvalifikacijama, sa željom da izbori baraž i da bh. rukomet vrati na mjesto koje mu pripada. Omladinske selekcije naše države pokazale su da potencijal postoji i možda je ovo idealna prilika za smjenu generacija i moj definitivan oproštaj od aktivnog igranja u dresu bh. tima", dodaje Šarić, uz obećanje da će biti jedan od najvatrenijih navijača sa tribina.

"Na kraju, htio bih poručiti da moja odluka o otkazivanju dolaska nema veze sa izmišljenim pričama o sukobu sa selektorom ili bilo kim iz Saveza, što vam i oni mogu posvjedočiti. Problem je samo što se ne osjećam kao prije nekoliko godina. Uostalom, i u klubu su moji nastupi reducirani, a ugovor koji imam moram odraditi do kraja i onda polako razmišljati o kraju karijere, u kojoj sam napravio mnogo, a jedan od bitnijih trenutaka, kojeg ću se uvijek sa ponosom sjećati, jeste i moj nastup u dresu BiH", zaključio je Šarić.