Rukomet
0

Danas rukometni spektakl u Skenderiji

Sarajevo-x.com
Jučer u 12 sati, u sarajevskoj Skenderiji održana je press konferencija na kojoj su se novinarima obratili trener RK Bosna Halid Demirović, igrač Darko Martinović te trener Portland San Antonia Zupo Equisoain i vjerovatno najbolji rukometaš svijeta Ivano Balić.

Gosti iz Španije su izrazili zadovoljstvo dočekom u Sarajevu, smještajem u hotelu i za najavili pravi spektakl u Skenderiji. Trener Portlanda je izjavio da su svjesni kvaliteta RK Bosne i da je pratio utakmicu naših rukometaša u Slovačkoj te da ga je iznenadila odlična igra Bosne u drugom poluvremenu. Ekipa Portlanda je stigla u Sarajevo u punom sastavu, nema povrijeđenih igrača i u ovu utakmicu ulaze sa jasnim ciljem, a to je pobjeda.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Iako su gosti izraziti favoriti trener RK Bosne je rekao da će naši momci dati sve od sebe da ostvare povoljan rezultat i da se nada velikoj podršci sarajevske publike.

[SLIKA]3[/SLIKA]

Nakon press konferencije gostima iz Spanije su uručeni prigodni pokloni, a sinoć u 18 sati imali su i prvi trening u dvorani Mirza Delibašić u kojoj je za ovu priliku, prvi put u Sarajevu, postavljena orginalnan rukometna podloga Lige šampiona.

[SLIKA]2[/SLIKA]

Karte za utakmicu se mogu kupiti na prodajnim mjestima na Ferhadiji i na Platou Skenderija dok je za djevojke ulaz besplatan.