3. kolo grupe C
427

Crnogorci izbacili Srbiju sa Evropskog prvenstva u rukometu!

E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Rukometna reprezentacija Srbije je poražena od Crne Gore u trećem kolu grupe C Evropskog prvenstva rezultatom 30:29 i na taj način ispala sa takmičenja.

Izabranici Tonija Gerone su morali slaviti u posljednjem kolu kako bi ostali u utrci za plasman dalje, no nisu u tome uspjeli.

Crna Gora, koja je već nakon dva kola ostala bez šansi za plasman dalje, je odigrala fenomenalno prvo poluvrijeme, konstantno je bila u vodstvu, u nekoliko navrata imala i plus tri, no nakon 30 minuta imala je samo minimalnu prednost rezultatom 15:14.

Početkom drugog poluvremena Srbija je povela sa 18:17, a dobila je veliki vjetar u leđa nakon isključenja golmana Crne Gore Nebojše Simića.

No, Crnogorci su tada zaigrali kao u transu, preokrenuli, a u 49. minuti su igrači koje s klupe vodi Vlado Šola stigli do prednosti od 23:20.

U 59. minuti Srbija je izjednačila na 28:28 pogotkom Nemanje Ilića, a potom je u narednom napadu golman Vladimir Cupara odbranio zicer Radojici Ćepić.

No, u finišu je Vuko Borozan pogodio za 29:28, Bogdan Radivojević je šest sekundi prije kraja pogodio za 29:29, a potom je Nemanja Grbović u posljednjoj sekundi pogodio za konačnih 30:29 i to je značilo da uz Crnogorce i Srbijanci idu kući već nakon grupne faze.

Zanimljivo, četvorica Crnogoraca su postigla 28 od 30 golova svoje ekipe. Branko Vujović je postigao 8, Miloš Vujović i Nemanja Grbović po 7, a Vuko Borozan je dodao 6. Preostala dva gola su postigli Vasilije Kaluđerović i Luka Radović.

U redovima Srbije najefikasniji su bili Lazar Kukić sa 7 i Nemanja Ilić sa 5 golova.

U drugu grupnu fazu su prošli Mađari i Islanđani koji će večeras u 20:30 sati odlučiti ko će u grupu I prenijeti koliko bodova.

Ko trijumfuje, u drugu grupnu fazu će ući sa dva, a poražena ekipa nula bodova. U slučaju remija obje selekcije u grupu I prenose po bod.

Tabela: