Evropsko prvenstvo
25

Češka nakon preokreta pobijedila Makedoniju, tri ekipe izjednačene u grupi B

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Rukometna reprezentacija Češke pobijedila je Makedoniju u susretu 4. kola grupe B druge faze Evropskog rukometnog prvenstva koje se ove godina igra u Hrvatskoj, a konačni rezultat na kraju je glasio 25:24.

Makedonija je puno bolje otvorila meč te su u uvodnim minutama stigli do četiri pogotka razlike (6:2), a stečenu prednost čuvali su sve do poluvremena koje je završeno prednošću Makedonaca od 13:11.

Kako je počelo prvo, nastavilo se i drugo poluvrijeme - boljom igrom Makedonije. Oni su odmah stigli do maksimalne prednosti od pet pogodaka razlike, ali nakon toga su Česi zaigrali puno bolje, pa su pred sam finiš meča stigli prvo do poravnanja, a nakon toga i preokreta.

U veoma neizvjesnom finišu bolje su se snašli rukometaši Češke koji su na kraju stigli do pobjede rezultatom 25:24 i tako još više zakomplikovali situaciju u grupi B.

Naime, nakon četiri odigrane utakmice Španija, Njemačka i Češka imaju po četiri boda, dok prvoplasirana Danska ima šest bodova.

U pobjedničkoj ekipi najefikasniji je bio Horak sa osam pogodaka, a pratio ga je Kasparek koji je postigao šest pogodaka. Na drugoj strani, Taleski je postigao pet pogdaka.

Tabela: