Rukomet
82

Ćamila Mičijević za Klix.ba: Medalja je cilj Hrvatske na Evropskom prvenstvu

Piše: A. D.
Ćamila Mičijević
Ćamila Mičijević
Evropsko prvenstvo za rukometašice u Hrvatskoj i Mađarskoj počelo je jučer. Prvog dana nisu zabilježena rezultatska iznenađenja, a uspješne su bile selekcije Španije, Norveške i Danske, dok je na utakmici Mađarske i Rusije zabilježen remi.

Hrvatska će svoj put na Evropskom prvenstvu započeti danas utakmicom protiv Švedske. U selekciji naših susjeda nastupit će Ćamila Mičijević, mlada rukometašica rođena u Mostaru, koja je prošla rukometnu školu Lokomotive.

Ćamila je karijeru nakon matičnog kluba gradila u Hrvatskoj, a činjenica da BiH nema žensku rukometnu reprezentaciju olakšala joj je odluku da zaigra za naše susjede.

"Nije tajna da sam bila na nekoliko okupljanja bh. reprezentacije, ali ozbiljnosti jednostavno nikada nije bilo. Nikada nismo otišli na neko takmičenje. Kasnije sam otišla u Rijeku, karijeru sam nastavila u Hrvatskoj gdje je priča mnogo ozbiljnija. Dobila sam poziv u reprezentaciju i naravno nisam imala dilemu“, iskrena je Ćamila.

Hrvatska ima visoke ambicije na Evropskom prvenstvu.

"Želimo osvojiti medalju! Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo zacrtani cilj. Ekipa smo sačinjena od odličnih rukometašica i imamo pravo vjerovati u uspjeh. Ja sam najmlađa igračica, a ako dobijem priliku sigurno je da ću dati sve od sebe za uspjeh Hrvatske. Večeras želimo pobijediti Švedsku i upisati prve bodove“, izjavila je Mičijević za Klix.ba.