Najveća zvijezda BiH
142

Burićeva poruka navijačima: Pratite nas, ljepše je gledati sport nego razgovarati o politici i koroni

E. B.
Benjamin Burić (Foto: EPA-EFE)
Benjamin Burić (Foto: EPA-EFE)
Golman i najveća zvijezda rukometne reprezentacije BiH Benjamin Burić je optimista uoči starta Evropskog prvenstva. Kako kaže, u sutrašnjem duelu protiv Švedske naša selekcija nema šta izgubiti.

"Hvala Bogu, svi smo negativni na koronu, pao nam je kamen sa srca i sada se možemo fokusirati na rukomet. Sutra nas očekuje utakmica protiv favorita grupe Švedske, u kojoj nemamo šta izgubiti. To je najbolja selekcija u Evropi i mi možemo samo dobiti puno toga. Svi jedva čekamo utakmicu da pokažemo šta smo trenirali u proteklom periodu i da otvorimo prvenstvo kako treba", govori Burić.

Burić je govorio i o saigraču u Flensburgu, najvećoj švedskoj zvijezdi Jimu Gottfridssonu.

"Gottfridsson je jedan od najboljih igrača svijeta i bio bi najbolji igrač svake reprezentacije. Pokretač je svega i u Flensburgu i Švedskoj i zaslužan je za sve uspjehe obje ekipe. Ako ga zaustavimo, zaustavit ćemo pola Švedske. Dosta smo se spremali za njega pa ćemo vidjeti kako ćemo odigrati", kaže Burić.

Naš rukometni as je imao i poruku za sve Bosance i Hercegovce.

"Pratite nas, uživajte u rukometu, ne gubite volju i želju za našom reprezentacijom, nebitno kakvi budu rezultati. Okrenite se drugim temama u Bosni i Hercegovini. Ljepše je gledati sport nego razgovarati o političkim i korona temama", poručio je Burić.

Susret BiH - Švedska igra se sutra od 20:30 sati. U grupi E su još i selekcije Španije i Češke.