Golman bh. reprezentacije
27

Burić: Svakim danom lošija od lošije vijesti, kao da mi je neko ukrao dio karijere

N. K.
Benjamin Burić (Foto: Facebook)
Benjamin Burić (Foto: Facebook)
Izvršni odbor Evropske rukometne federacije (EHF) otkazao je danas kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2021. godine pa je reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala bez šanse za plasman, što je šokiralo bh. javnost, selektora i reprezentativce.

Među njima i reprezentativnog golman Benjamina Burića, koji se oglasio preko svoje zvanične Facebook stranice.

"Svakim danom lošija od lošije vijesti. Prvo sam saznao da je Bundesliga proglasila kraj sezone po trenutnom rasporedu, što znači da je moj Flensburg-Handewitt tek drugi, a izbacili su nas i iz Lige prvaka. Zatim je do mene stigla vijest da nekoliko mojih Maglajlija boluje od korone, a danas me šokirala vijest da nećemo imati priliku da kroz baraž izborimo plasman na Svjetsko prvenstvo, noseći dres Bosne i Hercegovine. Svi koji me poznaju, znaju koliko mi znači grb naše zemlje i ne mogu vam opisati koliko sam razočaran ovom odlukom EHF-a", rekao je Burić.

Naš golman je istakao da se osjeća kao da mu je neko ukrao dio karijere.

"Molim Boga da ova pandemija što prije prođe i da živi i zdravi izađemo iz svega i da se sve vrati u normalu", dodao je te ipak podvukao kako ima i lijepih vijesti.

"To je ramazan, pa svima koji poste želim da u vjeri i lakoćom isposte i ovaj sveti mjesec. Ramazan Mubarek Olsun", poručio je Burić.