Nakon povratka u BiH
546

Burić pozvao navijače u Mejdan: Zaslužili smo ovo, dođite i podržite nas

Piše: D. B.
Benjamin Burić (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Benjamin Burić (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Rukometna reprezentacija BiH je u prvoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pobijedila Švicarsku u gostima, a sada slijedi revanš u Tuzli. Naš golman Benjamin Burić nije krio zadovoljstvo trijumfom te je istakao da se nada i drugoj pobjedi.

Burić je danas s ostatkom naše rukometne reprezentacije stigao u Sarajevo, a naše momke u subotu, 13. januara, u Mejdanu čeka druga utakmica sa Švicarcima i borba za plasman u baraž. Optimizma i motiva ne nedostaje.

"Imali smo dovoljno vremena da se spremimo za Švicarsku i njihov napad, njihove dobre bekove šutere. Odbrana je bila vrhunska, ostao mi je lakši posao da odbranim lopte. Čekamo drugo poluvrijeme u Tuzli i nadam se pobjedi", izjavio je Burić.

Sve karte za utakmicu koja se igra u Mejdanu u Tuzli su rasprodane pa je jasno da će rukometaši imati ogromnu podršku s tribina. Tome se nada i naš golman.

"Da smo izgubili došlo bi 200 ljudi, a ovako će biti puna dvorana. Svi vole pobjednike, mislim da smo ovo zaslužili i da ćemo zajedno proslaviti baraž. Dođite i podržite nas", završio je Burić.

Utakmica BiH - Švicarska igra se u subotu od 20:00 sati, a prijenos će biti moguće gledati na FACE TV.