Pivot reprezentacije BiH
72

Burić: Analizirat ćemo protivnike kako se bude bližilo Evropsko prvenstvo

FENA
Senjamin Burić (Foto: FENA)
Senjamin Burić (Foto: FENA)
Seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Sarajevu se priprema za nastup na Evropskom prvenstvu 2024. godine u Njemačkoj gdje će u grupi igrati protiv selekcija Švedske, Nizozemske i Gruzije.
Ekipa trenira jakim intenzitetom već pet dana, a pivot Senjamin Burić naglašava da će tako biti do Nove godine, a potom će ekipa više raditi na taktici. Naglašava da je najbitnije da su svi igrači zdravi i i spremni za ono što nas očekuje poslije Nove godine.

Reprezentacija BiH će uoči početka Evropskog prvenstva igrati na Yellow kupu u Švicarskoj gdje će igrati tri utakmice u tri dana.

"Pretpostavljam da će selektor Irfan Smajlagić tamo testirati sve igrače kako bi vidio ko je u ovom trenutku u kakvoj formi. Rezultat vjerovatno nije u prvom planu, ali ne bi bilo loše da ostvarimo neke pobjede radi samopouzdanja igrača", naveo je rukometaš.

Dodaje da reprezentacija BiH trenutno radi na odbrani i napadu te da će kako se prvenstvo bude bližilo, detaljnije analizirati protivnike i pripremati se za svaku ekipu pojedinačno.

Lijevi bek Mirko Herceg naglašava da je selekcija BiH mlada te da se svi igrači maksimalno trude na treninzima.

"Radimo na tehničko–taktičkim zadacima. Pokušavamo iskoristiti ove pripreme najbolje što možemo, a na turniru u Švicarskoj ćemo znati nešto više o stanju ekipe", kazao je Herceg.

Ističe da će selekcija BiH šansu za pobjedu na EP-u tražiti protiv selekcije Gruzije, iako i ta ekipa ima odlične rukometaše. Vjeruje da je prednost BiH na ovom takmičenju što će u utakmice ulaziti bez velikog opterećenja.