Rukomet
0

Bosna spremna za meč sa Schaffhausenom

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Rukometaši sarajevske Bosne Sunce osiguranje u nedjelju će u Švicarskoj odigrati prvi meč četvrtfinala Kupa pobjednika kupova protiv Kadetten Schaffhausena.

"Studenti" s velikim optimizmom dočekuju ovaj susret i vjeruju u daljnji plasman. Pomoćni trener Bosne Goran Tomić na pres-konferenciji je izjavio da njegovu ekipu očekuje težak ispit, ali da imaju realne šanse za uspjeh.

"Dobili smo ekipu s kojom se možemo nadigravati. Švicarci igraju dosta brz i moderan rukomet. Igraju zonsku odbranu s dobrom transformacijom u kontranapad, što je njihovo najjače opružje. Mi u napadu moramo tehničke greške svesti na minimum da bi im onemogućili postizanje lakih golova u kontranapadu. Ako budemo našli rješenje za takvu igru siguran sam u uspjeh", rekao je Tomić.

On je dodao da u Švicarskoj neće moći računati na povrijeđenog Čačića, a upitan je i nastup Kapisode koji ima visoku temperaturu.

Prvotimac Bosne Adnan Jaškić najavio je dobru predstavu te dodao da Bosna može do pobjede već u prvom susretu.

"Mada se radi o ozbiljnom protivniku vjerujem da možemo slaviti u prvom meču u Švicarskoj. Smatram da imamo kvalitetniju ekipu", rekao je Jaškić.

Bosna će otputovati u Švicarsku 28. marta.

Uzvratni susret na rasporedu je 4. aprila u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu.